Ble så provosert over brev fra direktørene at hun skrev streikedikt

Påkleder ved Det Norske Teateret, Reidun Lundgreen, ble så provosert over et brev fra direktørene at hun satte seg ned og skrev dikt - som hun fremførte under kulturmarsjen i Oslo.

15.10.2021

Enighet i Virke HUK

Fagforbundet og Virke er kommet til enighet i årets lønnsoppgjør for de fire resterende overenskomstene innenfor Virke HUK-området.

14.10.2021

Kulturstreiken utvides med 80 nye på Nationaltheatret

80 nye kulturansatte går ut i streik på Nationaltheatret fra 18. oktober. Da vil til sammen 891 kulturansatte være i streik for livsvarige og like pensjoner for kvinner og menn.

11.10.2021

Godt økonomisk oppgjør for ansatte i private barnehager

Partene i PBL-oppgjøret kom i havn. – Fagarbeideren har særlig blitt prioritert i mellomoppgjøret for våre medlemmer i private barnehager, sier forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

11.10.2021

Forhandlinger i PBL-lønnsoppgjøret er i gang

Partene i private barnehager i PBL starter 11. oktober forhandlinger i årets lønnsoppgjør. Oppgjøret er et mellomoppgjør og handler stort sett om lønn, men det skal også forhandles om deler av pensjonsordningen.

LO-lederen om kulturstreiken: - Ubegripelig at arbeidsgiverne ikke vil lytte

– Det er ikke til å forstå at arbeidsgiversiden ikke vil stå ved egne løfter og lytte til kravene fra de ansatte, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik da hun besøkte Streikens hus på ettermiddagen 6. oktober.

07.10.2021

Streikende kulturarbeidere ble flydd hjem fra Antwerpen på sin første streikedag

Det er ikke hverdagskost at en Fagforbundet-streik strekker seg ut i Europa, men det gjorde kulturstreiken da store deler av teamet rundt en Carte Blanche-forestilling ble tatt ut i streik på premieredagen i Antwerpen 1. oktober. Danseforestillingen har flere spillesteder i Europa.

01.10.2021

Brudd i kulturforhandlingene - streiken fortsetter med full tyngde

Arbeidsgiverne lar heller teater- og konsertsalene stå tomme, enn å gi de ansatte en rettferdig pensjon. Dette til tross for at hybridpensjonen vi har krevd koster langt mindre den offentlige tjenestepensjonen vi gikk fra i 2016, og som har spart virksomhetene for millionbeløp.

30.09.2021

Mekling i kulturstreiken i dag - ta ansvar for virksomhetene

Torsdag 30. september møtes partene i kulturstreiken til tvungen mekling for livsvarige og kjønnsnøytrale pensjonsytelser. Streiken har vart i en måned, og det er varslet en større opptrapping av streiken fra 1. oktober dersom partene ikke kommer til enighet.

30.09.2021

Kulturstreiken trappes kraftig opp

30. september er det tvungen mekling i kulturstreiken. Da har konflikten vart i fire uker. Fører ikke meklingen fram til et resultat, blir streiken trappet kraftig opp fra 1. oktober - med 249 nye kulturansatte ut i streik.

24.09.2021

Støtte som varmer et streikehjerte

Den landsomfattende streiken i teater og opera er nå godt inne i sin tredje uke. Streikevaktene lar seg motivere av at det jevnlig ramler inn støtteerklæringer.

22.09.2021

Kulturstreiken: Klart vi veit hva vi driver med

– Vi veit hva vi driver med. Vi ville aldri kjempet for en dårligere tjenestepensjon enn den vi allerede har. Påstandene fra arbeidsgiverne faller på sin egen urimelighet, sier Fagforbundets pensjonsekspert, Steinar Fuglevaag.

16.09.2021

Enig for ansatte hos ideelle aktører i spesialisthelsetjenesten

Fagforbundet og Virke har forhandlet ferdig årets mellomoppgjør for overenskomst for spesialisthelsetjenesten. Resultatet er på linje med resultatet i Spekter Helse.

16.09.2021

Unngikk streik ved St. Hanshaugen omsorgssenter

LO Stat og Spekter ble enige om ny tariffavtale for Oslo-sykehjemmet i mekling i natt. Fagforbundet vant fram med sitt krav om høyere lønn.

14.09.2021

Kulturarbeiderne ga kampen for rettferdig pensjon et ansikt

– Dere kjemper en kamp som burde vært helt unødvendig. Kravet om en pensjon som er lik for kvinner og menn er så åpenbart og innlysende at det er rart vi må streike for det nå i 2021, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik til streikevaktene utenfor operaen.

09.09.2021

Kulturstreiken trappes opp - 435 ansatte er nå ute i streik

Kampen for rettferdig pensjon i kultursektoren fortsetter med full styrke. Fra i dag streiker 435 medlemmer i opera, orkestre og teatersektoren.

08.09.2021

Naboer viste solidaritet med streikende ved Det Norske Teatret

Familien Bækholt ga sin fulle støtte til streikende kulturarbeidere ved å servere en stor gryte fårikål.

05.09.2021

Barnehageseier for Fagforbundet

Fredag 3. september ble en helt ny tariffavtale for ansatte i barnehager skrevet under med NHO. - Det er en seier for de ansatte og for Fagforbundet. Nå får de endelig lønn på linje med andre barnehager, jubler arbeidsutvalgsmedlem i Fagforbundet, Anne Green Nilsen.

03.09.2021

Streik for rettferdig pensjon i kultursektoren

Det er streik i opera, teatersektoren og orkestrene fra fredag morgen. Den 8. september trappes streiken ytterligere opp. Da vil til sammen 435 kulturansatte streike for bedre pensjonsordninger.

02.09.2021

Villig til å streike for rettferdig pensjon i kultursektoren

Spenninga er til å ta og føle på rett før meklinga i kultursektoren er i gang, 2. september. Slaget står om en rettferdig pensjon - og Fagforbundet Teater og Scene tar kampen - helt til en eventuell streik, hvis de må.

02.09.2021