Til hovedinnhold

Mandag 13. mai 2024
MEDLEMSSEMINAR I PSYKIATRI- OG AVHENGIGHETSNETTVERKET 13.05.24

13
mai.
2024
11.30 15.00

Yrkesseksjon Helse og Sosial i Fagforbundet Oslo organiserer et nettverk for medlemmer som jobber innen psykiatri og avhengighet. Vi ønsker velkommen til medlemsseminar mandag 13.05.24 klokka 11.30-15.00! Seminaret er gratis og starter med en god lunsj og tid til å bygge nettverk, på Nazar Cafe på Sagene i Oslo. Det er kun 15 plasser, så vær gjerne tidlig ute med påmelding.

Det blir felles transport fra Sagene til Tøyen hvor Helsesenteret ligger, men arrangementet avsluttes der og man må selv finne veien hjem – det er t-banestopp rett i nærheten.

Etter lunsj reiser vi på besøk til Helsesenteret for Papirløse Migranter, som er et tverrfaglig primærhelsetilbud til mennesker uten oppholdstillatelse i Norge. Senteret drives av Kirkens Bymisjon og Røde Kors, og er i hovedsak bemannet av frivillige. Helsesenteret mener tilgang til grunnleggende helsehjelp er en menneskerettighet for alle, for uavhengig av sin juridiske status og i kraft av å være menneske trenger alle som har en sykdom kvalifisert hjelp. Les mer om Helsesenteret her: Om oss - Kirkens Bymisjon

Under besøket på Helsesenteret får vi høre om hvordan de tilnærmer seg psykiske helsevansker og avhengighetslidelser hos denne særlig sårbare pasientgruppa, blant annet med gruppetilbud og individuelle samtaler med terapeut. Vi får også vite mer om pasientgruppa sine helseutfordringer generelt, hva slags hjelp Helsesenteret gir, om samarbeidet med offentlige helsetjenester og om hvordan Helsesenteret arbeider politisk for å nå sitt mål om å kunne legge seg selv ned. 

Hvis du ikke jobber innenfor psykiatri og avhengighet kan du også melde deg på, men du må oppgi dette og vil da settes på venteliste og få beskjed nærmere datoen for seminaret hvis det er ledige plasser.

Seminaret er gratis for medlemmer av Fagforbundet Oslo. Påmelding gjøres på mail til elloen@ous-hf.no før 7 mai.

Ved påmelding må du oppgi følgende informasjon

  • Navn
  • Arbeidssted og yrke
  • Ønsker du fellestransport fra Sagene til Helsesenteret?

Mer praktisk informasjon sendes påmeldte direkte.

Vel møtt!

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?