Til hovedinnhold

Heidrun Heir

thmrod.gif

thmrod.gif (Foto: Morten Kristensen)

Heidrun Heir deltar i LOs Sommerpatrulje for fjerde år på rad. Hun bruker det som et påskudd til å reise rundt og se landet.

20.06.2011 av Morten Kristensen
Sist oppdatert: 24.06.2011

– Hvert år reiser jeg til et nytt fylke for å ha sommerjobb. Da tar jeg like gjerne Sommerpatruljen i det fylket også, forteller hun.

Heidrun Heir har vært på sommerpatrulje i Buskerud, Nord-Trøndelag og Vest-Agder. I år er det Oppland som står for tur. Utfartstrangen gjør det greit å reise rundt og se andre deler av landet. Dessuten syns hun sommerpatruljen er både morsom og lærerik.

– Det er givende å møte folk der de jobber, kanskje spesielt lærlinger og ungdom som er ute i sin første sommerjobb. Det er viktig å vise dem at det er noen som passer på dem. Samtidig lærer jeg masse om hvilke rettigheter du har som arbeidstaker.

Hennes erfaring fra Sommerpatruljen er at kommunene har sitt på det rene og følger tariffavtalen.

– Verre er det med virksomheter som faller inn under Handel og Kontor. Der hører vi om mye rart. Etter en sommer er det alltid noen steder der vi ikke vil spise eller handle lenger, fordi vi vet at de ikke behandler de ansatte skikkelig, forteller hun.

Stavern

Heidrun Heir har vært tillitsvalgt i fire år. Hun ble vervet på skolebesøk i 2006. Da var et avgjørende argument faktisk Fagforbundet Ungdoms sommerkonferanse i Stavern, som er der OSS Tillitsvalgte møter henne i dag. Dette er hennes femte år på Stavern, og hun syns fortsatt det er like gøy.

– Når vi har hørt masse om hva Fagforbundet gjør, er det fint å se hva det egentlig betyr. Det opplevde jeg første gang på Stavern. Masse positive, engasjerte mennesker som bryr seg om hverandre. Det er deilig å se.

Blir vernepleier

I 2007 ble hun ungdomstillitsvalgt i fylket, men fordi hun fortsatt er student, har hun aldri vært plasstillitsvalgt. Heir vil gjerne jobbe innen psykiatri. Derfor var vernepleier et naturlig valg.

– Jeg kommer tettere inn på folk i psykiatrien enn i andre helsefag. Tettere inn på sinnet, forklarer hun.

En dag vil hun kanskje overta familiegården i Levanger. Det er vanskelig å drive gård i kommunen, men hun ønsker å kombinere gårdsdrift med psykisk helsevern.

– For mange kan det å være med å drive en gård bli en vei ut av rusavhengighet. Grønn omsorg er en behandlingsform som har hjulpet mange. Og det lar meg kombinere to ting jeg brenner for, sier hun.

Beste verveargument?

– Kan jeg si Stavern? Det er jo viktig at nye medlemmer får oppleve hva Fagforbundet faktisk handler om, men det gjelder vel mest for ungdommer. For de voksne er kanskje tryggheten viktigere. Vi forsikrer jo huset sitt og bilen vår, så da er det vel lurt å forsikre jobben også?

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?