Til hovedinnhold

Nyheter

Aron Hagos: Brennende engasjert i studentarbeid

26 år gamle Aron takka nei til å sitte i Fagforbundets sentrale ungdomsutvalg. Han vil mye heller jobbe videre med studentarbeid.

Gry Sjue - Første kvinnelige leder i gammel mannsbastion

Ekstraordinært årsmøte 16. februar 2022 var en historisk dag for Vann- og avløpsetatens klubb. Da ble Gry Sjue første kvinnelige leder valgt i den 104 år gamle klubben.

Karianne Sten Solheim - Tillitsvalgtkarrieren skjøt fart

Hun sto knapt på valgkomiteens liste, men hjelpepleieren fra Hadeland ble allikevel valgt inn i det sentrale styret i Yrkes­seksjon helse og sosial.

Ola Erik Blæsterdalen: Lyssetter scene og fagforening

Han har lang erfaring som tekniker på fagfeltene lys, lyd, scene og video, og som inspisient. Foreningas fellestillitsvalgt er med andre ord svært god å ha med på laget, spesielt i en arbeidskonflikt. I streik er det avgjørende å synliggjøre folkene og budskapene for å komme seirende ut.

Ingvild Sønsteli Aasen: Vond ungdomstid

Den nye lederen i Fagforbundet Midt-Gudbrandsdalen ble raskt voksen. Ikke fordi hun ville det selv, men fordi alvorlig sykdom tvang det fram.

Bussprat med Vegard Tillerflaten

Det er en enkel sak å holde praten gående med nyvalgt leder i Fagforbundet buss- og sporveisarbeidernes forening. Det er spesielt enkelt å snakke om buss.

Mats Monsen: Ungdomshelten blir voksen

Mats Monsen er kun 29, snart 30 år gammel, men han har allerede rukket å være nestleder og leder i Fagforbundet Ung, og nestleder og leder i Fagforbundet Trondheim. Nå ser han fram til sitt første tariffoppgjør som fagforeningsleder.

Reinaldo Souza Montalvao: Et ansikt å forholde seg til

Den nye lederen av Fagforbundet Tromsø kom til Norge fra Brasil for åtte år siden. Han tok med seg et brennende hjerte for fagbevegelsen og to ivrige fotballbein.

Jeanette Romslo – Ny nestleder i Fagforbundet Ung 

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten organisasjonen viser meg. Vi har unge tillitsvalgte rundt om i hele landet og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med mange bra og engasjerte ungdommer, sier Jeanette Lea Romslo.

Arne Hernes: Det handler om å stille opp

Arne Hernes var tillitsvalgt under tragedien ved NAV Årstad hvor en person ble drept. – Det aller viktigste du kan gjøre i en krise som tillitsvalgt er å stille opp for medlemmene, sier Arne Hernes.

Tove Elise Madland

Skal kjempe for heltid hele dagen: Tove Elise Madland ble valgt inn på Stortinget for første gang 13. september 2021. 29 år tidligere ble hun medlem av den gang Norsk Kommuneforbund. Nå skal hun jobbe for en av hjertesakene til Fagforbundet dag og natt.

Victoria De Oliveira

Fagforbundet Ungs ferske leder er bosatt i Drammen og omtaler seg selv som jovial - et hedersbegrep i byen.

Streike-superhelt: Ingri Hansen

Liten streik, viktig kamp: Hun kjente på presset da hun ble tatt ut i streik. Konflikten kom overraskende på, men når den først kom, stilte hun opp med full kraft - og vant fram. 

Fredrik Olstad

Tråkker til: Han kjører en Fagforbundet-profilert lastesykkel og er sterkt engasjert i medlemmenes ve og vel. Fredrik Olstad, nestleder i Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo, er en av byens mest aktive og synlige fagforenings­aktivister.

Thore Wiig Andersen, teoLOgene

Han skulle bli klassisk sanger. I stedet ble han prest, og før jul ledet han den historiske kirkestreiken.

Iselin Skattør

Tar ordet: Det begynte med noen ivrige innspill på jobb. Så kom tillitsvervet.

Marit Sauge

Ingen sceneskrekk: Medie-Norges kameraer og mikrofoner pekte nylig mot en endeløs rekke bussjåfører i selvlysende streikevester. Aller fremst sto Fagforbundets Marit Sauge (62), rak i ryggen og med krystallklare budskap til media.

Ketil Johnsen

Livet smiler til Ketil Johnsen (50). Mange misunner ham nok jobben som kinosjef i praktfulle Stokmarknes i Vesterålen, men nå venter noe som er minst like spennende: Vervet som Vikar-HTV i Fagforbundet Hadsel.

Per Egil Johansen

Frustrasjon, svette og ­søvnmangel. Det kan være krevende å stå oppreist gjennom et tariffoppgjør. Samtidig kan det gi deg en fantastisk glede – fordi du utretter noe stort for medlemmene.

Sindre Hornnes

Foreldra song arbeidarsongar til han då han låg i krybba. No er Sindre Hornnes 20 år gamal, leiar av Fagforbundets ungdomsutval i Vestland, og klar for ein veldig spesiell utgåve av LOs sommarpatrulje.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?