Til hovedinnhold

Nyheter

Lise Brekke Berven.

En tillitsvalgt utenom det vanlige

Tillitsvalgte jobber gjerne med arbeidslivsrettigheter, forhandlinger, verving og sånt. Lise Brekke Berven har derimot helt andre oppgaver.

Ingunn Kile, leder av Fagforbundet Arendal.

– Uten medlemmer hadde jeg ikke hatt dette vervet

Ingunn Kile har vært tillitsvalgt i 16 år, og det er ikke så rart, for hun er skikkelig glad i vervet sitt.

Enblidlitteldredamemedkorthårsvartebrillerogblågensersittervedetbordienrestaurantogsmilertilkamera

Født og oppvokst i arbeiderbevegelsen

Hun tar ikke komplimenter så bra, men Karin Mathisen har fått mange venner langs veien i løpet av sine 53 år i fagbevegelsen.

Øyvind Spjøtvold

– En trygg og ukul voksen

Øyvind Spjøtvold har jobba med ungdom hele sitt voksne liv. Trikset er å se bak fasaden, sjøl når de skrur av mobilen og sover hele dagen.

Sarah Bashir.

Helsefagarbeider i solidaritetens tjeneste

Målrettet: På kort tid har aksjons­gruppa bak operasjon AML14 hjulpet 550 helsearbeidere til fast og utvidet stilling. Hos Fagforbundet Pleie og Omsorg i Oslo møter vi hovedtillitsvalgt og aksjonsmedlem Sarah Bashir.

MOT PRIVATISERING: Jan Roger Nilsen er tolk og tillitsvalgt. Nå kjemper han mot en foreslått privatisering av tolketjenesten i Kristiansand kommune.

– Tolking er en velferdsoppgave

Jan Roger Nilsen er tolk i Kristiansand kommune, og er fast bestemt på at det er i kommunal regi tolketjenesten hører hjemme.

Morten i halvfigur.

Morten brenner for hele laget i skolen

Morten Fagerjord vil ta i bruk all kompetansen som de ansatte sitter på. Han har jobba i over 20 år som miljøarbeider på Hammartun ungdomsskole på Lillehammer og har sett hvor viktig det er at hele laget rundt eleven jobber på tvers og får brukt all sin kunnskap.

Michael Gisselbæk i Fagforbundet Ringerike er en ivrig pådriver i Fagforbundets ringeprosjekt.

Michael ringer for Ringerike

Michael Gisselbæk har hjulpet barn og unge i 25 år. Nå hjelper han og resten av Fagforbundet Ringerike arbeidsfolk til å bruke stemmeretten. Så langt har de ringt over halvparten av medlemmene i forbindelse med valgkampen.

Mazhar Iqbal, plasstillitsvalgt ved Brandengen skole i Drammen.

Synlig og tilgjengelig

Til stede for medlemmene: Gjennom 17 år som tillitsvalgt ved Brandengen skole i Drammen har Mazhar Iqbal forstått viktigheten av tett og hyppig dialog med både medlemmer og ledelse.

Karianne Sten Solheim, leder av Fagforbundet Innlandet.

– Sa nei flere ganger

Tidlig tillitsvalgt: Som 19-årig lærling var Karianne Sten Solheim med på sine første lønnsforhandlinger. Nå er hun leder for 39 fagforeninger og snaut 35 000 medlemmer i Fagforbundet Innlandet.

Silje Furuhaug Sandum, opplæringsansvarlig i Fagforbundet Trondheim.

Bindeleddet

Streiken i private barnehager i NHO er over, men for Silje Furuhaug Sandum er kampen for å synliggjøre barnehageansattes vilkår alltid like viktig. – Har man en god jobb å gå til, så klarer man også å ta bedre vare på barna.

Stine Westrum.

Står på kvinnekrava

Kampen for kvinnefrigjøring ligger i beinmargen til Stine Westrum, og hun er ikke i tvil om hvor trykket bør legges. — Når arbeidsplasser blir så helseskadelige at folk enten blir uføre eller må gå ned i stilling, så må vi gjøre noe med arbeidstida.

Gerd Eva Volden.

Gerd Eva Volden: Skravlete pensjonistleder

Fagforbundet har vært en viktig del av livet til Gerd Eva Volden, og hun er ikke klar for å legge inn årene ennå. – Fagforbundet er hjertet mitt, sier den ferske pensjonistlederen.

Tillitsvalgt Nina Birgitte Stokke i Fagforbundet Sandnes.

Lager juleverksted for medlemmene

Omtanke, samhold, solidaritet – og juleglede: Tillitsvalgt Nina Birgitte Stokke i Fagforbundet Sandnes tar jula på alvor. Hvert år inviterer hun alle medlemmer til juleverksted.

Aron Hagos vil jobbe med studentarbeid.

Aron Hagos: Brennende engasjert i studentarbeid

26 år gamle Aron takka nei til å sitte i Fagforbundets sentrale ungdomsutvalg. Han vil mye heller jobbe videre med studentarbeid.

Først ute: Gry Sjue.

Gry Sjue - Første kvinnelige leder i gammel mannsbastion

Ekstraordinært årsmøte 16. februar 2022 var en historisk dag for Vann- og avløpsetatens klubb. Da ble Gry Sjue første kvinnelige leder valgt i den 104 år gamle klubben.

Karianne Solheim, Fagforbundet Innlandet.

Karianne Sten Solheim - Tillitsvalgtkarrieren skjøt fart

Hun sto knapt på valgkomiteens liste, men hjelpepleieren fra Hadeland ble allikevel valgt inn i det sentrale styret i Yrkes­seksjon helse og sosial.

Lyd og lys: Fagforbundet Teater og Scene hadde ikke vært helt det samme uten. Ola Erik Blæsterdalen sørger for å lyssette den landsdekkende fagforeningen så den skinner i både fredstid og i streik.

Ola Erik Blæsterdalen: Lyssetter scene og fagforening

Han har lang erfaring som tekniker på fagfeltene lys, lyd, scene og video, og som inspisient. Foreningas fellestillitsvalgt er med andre ord svært god å ha med på laget, spesielt i en arbeidskonflikt. I streik er det avgjørende å synliggjøre folkene og budskapene for å komme seirende ut.

Ingvild Sønsteli Aasen

Ingvild Sønsteli Aasen: Vond ungdomstid

Den nye lederen i Fagforbundet Midt-Gudbrandsdalen ble raskt voksen. Ikke fordi hun ville det selv, men fordi alvorlig sykdom tvang det fram.

Vegard Tillerflaten, leder i Fagforbundet Buss- og sporveisarbeidernes forening

Bussprat med Vegard Tillerflaten

Det er en enkel sak å holde praten gående med nyvalgt leder i Fagforbundet buss- og sporveisarbeidernes forening. Det er spesielt enkelt å snakke om buss.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?