Til hovedinnhold

Nyheter

Michael Gisselbæk i Fagforbundet Ringerike er en ivrig pådriver i Fagforbundets ringeprosjekt.

Michael ringer for Ringerike

Michael Gisselbæk har hjulpet barn og unge i 25 år. Nå hjelper han og resten av Fagforbundet Ringerike arbeidsfolk til å bruke stemmeretten. Så langt har de ringt over halvparten av medlemmene i forbindelse med valgkampen.

Mazhar Iqbal, plasstillitsvalgt ved Brandengen skole i Drammen.

Synlig og tilgjengelig

Til stede for medlemmene: Gjennom 17 år som tillitsvalgt ved Brandengen skole i Drammen har Mazhar Iqbal forstått viktigheten av tett og hyppig dialog med både medlemmer og ledelse.

Karianne Sten Solheim, leder av Fagforbundet Innlandet.

– Sa nei flere ganger

Tidlig tillitsvalgt: Som 19-årig lærling var Karianne Sten Solheim med på sine første lønnsforhandlinger. Nå er hun leder for 39 fagforeninger og snaut 35 000 medlemmer i Fagforbundet Innlandet.

Silje Furuhaug Sandum, opplæringsansvarlig i Fagforbundet Trondheim.

Bindeleddet

Streiken i private barnehager i NHO er over, men for Silje Furuhaug Sandum er kampen for å synliggjøre barnehageansattes vilkår alltid like viktig. – Har man en god jobb å gå til, så klarer man også å ta bedre vare på barna.

Stine Westrum.

Står på kvinnekrava

Kampen for kvinnefrigjøring ligger i beinmargen til Stine Westrum, og hun er ikke i tvil om hvor trykket bør legges. — Når arbeidsplasser blir så helseskadelige at folk enten blir uføre eller må gå ned i stilling, så må vi gjøre noe med arbeidstida.

Gerd Eva Volden.

Gerd Eva Volden: Skravlete pensjonistleder

Fagforbundet har vært en viktig del av livet til Gerd Eva Volden, og hun er ikke klar for å legge inn årene ennå. – Fagforbundet er hjertet mitt, sier den ferske pensjonistlederen.

Tillitsvalgt Nina Birgitte Stokke i Fagforbundet Sandnes.

Lager juleverksted for medlemmene

Omtanke, samhold, solidaritet – og juleglede: Tillitsvalgt Nina Birgitte Stokke i Fagforbundet Sandnes tar jula på alvor. Hvert år inviterer hun alle medlemmer til juleverksted.

Aron Hagos vil jobbe med studentarbeid.

Aron Hagos: Brennende engasjert i studentarbeid

26 år gamle Aron takka nei til å sitte i Fagforbundets sentrale ungdomsutvalg. Han vil mye heller jobbe videre med studentarbeid.

Først ute: Gry Sjue.

Gry Sjue - Første kvinnelige leder i gammel mannsbastion

Ekstraordinært årsmøte 16. februar 2022 var en historisk dag for Vann- og avløpsetatens klubb. Da ble Gry Sjue første kvinnelige leder valgt i den 104 år gamle klubben.

Karianne Solheim, Fagforbundet Innlandet.

Karianne Sten Solheim - Tillitsvalgtkarrieren skjøt fart

Hun sto knapt på valgkomiteens liste, men hjelpepleieren fra Hadeland ble allikevel valgt inn i det sentrale styret i Yrkes­seksjon helse og sosial.

Lyd og lys: Fagforbundet Teater og Scene hadde ikke vært helt det samme uten. Ola Erik Blæsterdalen sørger for å lyssette den landsdekkende fagforeningen så den skinner i både fredstid og i streik.

Ola Erik Blæsterdalen: Lyssetter scene og fagforening

Han har lang erfaring som tekniker på fagfeltene lys, lyd, scene og video, og som inspisient. Foreningas fellestillitsvalgt er med andre ord svært god å ha med på laget, spesielt i en arbeidskonflikt. I streik er det avgjørende å synliggjøre folkene og budskapene for å komme seirende ut.

Ingvild Sønsteli Aasen

Ingvild Sønsteli Aasen: Vond ungdomstid

Den nye lederen i Fagforbundet Midt-Gudbrandsdalen ble raskt voksen. Ikke fordi hun ville det selv, men fordi alvorlig sykdom tvang det fram.

Vegard Tillerflaten, leder i Fagforbundet Buss- og sporveisarbeidernes forening

Bussprat med Vegard Tillerflaten

Det er en enkel sak å holde praten gående med nyvalgt leder i Fagforbundet buss- og sporveisarbeidernes forening. Det er spesielt enkelt å snakke om buss.

Mats Monsen: Ungdomshelten blir voksen

Mats Monsen er kun 29, snart 30 år gammel, men han har allerede rukket å være nestleder og leder i Fagforbundet Ung, og nestleder og leder i Fagforbundet Trondheim. Nå ser han fram til sitt første tariffoppgjør som fagforeningsleder.

Reinaldo Souza Montalvao: Et ansikt å forholde seg til

Den nye lederen av Fagforbundet Tromsø kom til Norge fra Brasil for åtte år siden. Han tok med seg et brennende hjerte for fagbevegelsen og to ivrige fotballbein.

Jeanette Lea Romslo, nestleder Fagforbundet Ung

Jeanette Romslo – Ny nestleder i Fagforbundet Ung 

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten organisasjonen viser meg. Vi har unge tillitsvalgte rundt om i hele landet og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med mange bra og engasjerte ungdommer, sier Jeanette Lea Romslo.

Noen kriser får man ikke trent på før de plutselig er der, erfarte hovedtillitsvalgt i Bergen kommune, Arne Hernes.

Arne Hernes: Det handler om å stille opp

Arne Hernes var tillitsvalgt under tragedien ved NAV Årstad hvor en person ble drept. – Det aller viktigste du kan gjøre i en krise som tillitsvalgt er å stille opp for medlemmene, sier Arne Hernes.

Tove Elise Madland

Skal kjempe for heltid hele dagen: Tove Elise Madland ble valgt inn på Stortinget for første gang 13. september 2021. 29 år tidligere ble hun medlem av den gang Norsk Kommuneforbund. Nå skal hun jobbe for en av hjertesakene til Fagforbundet dag og natt.

Victoria De Oliveira

Fagforbundet Ungs ferske leder er bosatt i Drammen og omtaler seg selv som jovial - et hedersbegrep i byen.

Ingri Hansen og kollegene ved Røde Kors Haugland rehabiliteringssenter i Fjaler i Sunnfjord streiket for pensjon og vant.

Streike-superhelt: Ingri Hansen

Liten streik, viktig kamp: Hun kjente på presset da hun ble tatt ut i streik. Konflikten kom overraskende på, men når den først kom, stilte hun opp med full kraft - og vant fram. 

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?