Ny bok som er verdt å lese: Pengeland

Bli med på en reise inn i Pengeland – et sted der de rike skjuler sin formue for å slippe skatt og de mektige utnytter systemet til å stjele. Det er et land hvor gigantiske summer flyttes rundt, utenfor all kontroll. Hvis du er i Oslo kan du møte den kjente britiske journalisten Oliver Bullough på boklansering i regi av Res Publica og Agenda.

03.10.2019 av Informasjonsavdelinga

Du møter: 


Oliver Bullough, journalist og forfatter av boken Pengeland
Marianne Marthinsen, stortingsrepresentant og forfatter av boka Rødt lys - det store skatteranet og hvordan vi kan stoppe det   
Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier, og leder i PEN 
Hans Christian Holte, Norges skattedirektør 
Catharina Bu, internasjonal rådgiver i Agenda (ordstyrer)

Hvorfor er det slik at rike selskaper og enkeltpersoner klarer å gjemme unna enorme verdier i skatteparadis? Hva gjør det med ulikhetene, tilliten i samfunnet, demokratiet og velferdsstaten? Og hva kan vi gjøre for å endre det? 

Vel møtt til boklansering og debatt tirsdag 22. oktober på Kulturhuset (hovedrommet) i regi av forlaget Res Publica og Tankesmien Agenda. 

Pengeland er en rystende fortelling fra 2000-tallet om rikdom, makt og hemmelighold. 

«Du kan ikke forstå makt, rikdom og fattigdom uten å kjenne til Pengeland» – Simon Kuper, New Statesman

«En konsis, selvsikker bok … engasjerende, smart og underholdende … hvis du fortsatt har illusjoner om den frie kapitalismens mirakler, vil denne boken antakelig kurere deg» – Andy Beckett, The Guardian