Fire i farta om forventninger til lønnsforhandlingene

Vi har spurt fire tillitsvalgte om forventningene til lønnsforhandlingene: Hva er de store utfordringene og forventningene foran mellomoppgjøret blant dine medlemmer?

Torsdag, 22. April 2021

Rått løp mot særaldersgrenser

Regjeringen ønsker gjennom et lovforslag å fjerne bestemmelsen om at folk med særaldersgrenser i offentlig sektor ikke bare har rett, men også plikt til å gå av. – Dette er et rått løp fra regjeringen og et klart brudd på avtalen vi inngikk i 2018. Vi skjønner rett og slett ikke at regjeringen våger å gjøre dette, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet og Egil André Aas, leder i LO Stat.

Fredag, 9. April 2021

Superringerne fra Nordland

– Hei, det e han Stig ifra Fagforbundet, har du to minutta? Omtrent sånn har dagene gått siden begynnelsen av mai for Stig Edvardsen i Fagforbundet Nordland.

Dette betyr Stendi-dommen - for Fagforbundet, medlemmene og arbeidslivet

Tirsdag kom Borgarting lagmannsrett med dommen som utvetydig slår fast at omsorgsselskapet Stendi år etter år har brutt loven og utsatt omsorgsarbeidere for grove brudd på deres rettigheter som arbeidstakere. Hva betyr det for arbeidslivet om dommen blir stående?

Onsdag, 30. Juni 2021

Du kan begynne å stemme allerede nå

13. september er valgdagen, men du kan bruke stemmeretten allerede nå. Vi i Fagforbundet mener det er viktig at våre medlemmer bruker stemmeretten sin. Sånn kan du fremme dine interesser og stemme fram en regjering som jobber med oss, ikke mot oss. Les mer om hvordan du kan bruke stemmeretten her din her.

Tirsdag, 29. Juni 2021

Brudd i pensjonsforhandlingene - stor streikefare i kultursektoren

Spekter nekter å oppfylle mål om kjønnsnøytrale og livsvarige pensjonsytelser for hundrevis av ansatte i orkestre, teater og opera. I går ble det brudd i de avsluttende forhandlingene og oppgjøret går til mekling.

Torsdag, 1. Juli 2021

Godt resultat i sykehusoppgjøret

Forhandlingene i Spekter helse (A2-del) er ferdig. Fagforbundets medlemmer får et godt lønnsløft.

Torsdag, 24. Juni 2021

Enighet med Virke om tariffoppgjøret for museer, høgskoler og virksomheter med lønnsstruktur lik staten

Første del av forhandlingene i helse-, utdanning- og kulturområdet (HUK) med Virke er ferdig. Partene har kommet til enighet om et oppgjør på lik linje med oppgjøret i statlig sektor.

Mandag, 21. Juni 2021

Helsearbeidere gjør opprør mot langvakter og mer helgejobbing

Helsearbeidere i Arendal gjør opprør mot måten kommunen går fram på for å øke antall heltidsstillinger. Flere hundre ansatte har skrevet under på et leserinnlegg i lokalavisa Agderposten, hvor de sier at nok er nok.

Tirsdag, 22. Juni 2021

Valgkampmaskinen er i gang

Nå er det vår tur! Med nytt slagord, nye filmer, nytt valgkamp-materiell, nyfolierte bobiler og superringere på laget ruller Fagforbundet i gang valgkampen etter sommeren.

Torsdag, 24. Juni 2021

Slik blir den digitale valgkampen

Selv om pandemien virker å være på hell blir den digitale valgkampen viktigere enn noensinne. Fagforbundets mål med den digitale valgkampen er å få våre faglige kandidater inn på Stortinget og sikre et regjeringsskifte.

Onsdag, 23. Juni 2021

Sjåfør fikk nedsatt syn - oppsigelse ble kjent ugyldig

Et medlem i Fagforbundet ble sagt opp fra sin stilling som sjåfør ved Sykehuset Vestfold HF (SiV). Oppsigelsen kom som følge av at han fikk førerkortet inndratt på grunn av varig nedsatt syn forårsaket av diabetes.

Skyfri himmel over Høyres hus

«Det er ikke noe grunnlag for å frykte verken løsarbeidersamfunn eller brutalisering av arbeidslivet», hevdet Høyres Heidi Nordby Lunde nylig.

Advokatforsikring ble redninga

Til høsten tilbyr Fagforbundet medlemmene rimelig advokatforsikring. - Det er så mye man ikke tenker på, som kan skje. Når noen dør, havner mange i en vanskelig situasjon, og da er hjelpen gull verdt, sier hovedtillitsvalgt i Bergen kommune, Hjørdis Vigen Haugen.

Onsdag, 23. Juni 2021

Krevende tariff-vår også i år

Med unntak av streiken ved Røde Kors Rehabiliteringssenter i Fjaler har Fagforbundet så langt unngått streik i lønnsoppgjøret i år. Unio har kommet i streik i KS, Oslo kommune og i Sykehussektoren.

Onsdag, 23. Juni 2021

Fagforbundets medlemmer kan avgjøre valget

Hvis Fagforbundets medlemmer får det som de vil blir det regjeringsskifte til høsten. 10,3 prosent av norske velgere er medlem av forbundet. Det er mange nok til å avgjøre valget - og åtte av ti vil stemme på rødgrønne partier, viser Fagforbundets store medlemsundersøkelse.

Oppstart forhandlinger sykehusoppgjøret 24. juni

Fagforbundet starter forhandlingene i Spekter helse, sykehusoppgjøret, torsdag neste uke.

Onsdag, 16. Juni 2021

Vi hyller våre sju streikende i Sunnfjord

Dere står ikke alene. Dere har Fagforbundets snart 400.000 medlemmer og LOs nærmere én million medlemmer i ryggen.

Torsdag, 17. Juni 2021

Pensjonssviket: Bli med på opprop for å bevare særaldersgrensa

Mandag 7. juni vedtok regjeringa og Frp i Stortinget endringer som vil bety at retten til å gå av tidlig for de med farlige eller fysisk krevende yrker, forsvinner. Bli med og si at det ikke er greit!

Fredag, 4. Juni 2021

Webinar om ny medlemsfordel - advokatforsikring

Til høsten kommer den nye medlemsfordelen mange har ventet på - advokatforsikring. Som tillitsvalgt kan du bli med på webinar 15. juni klokka 11.00 og finne ut mer - så blir det lettere å svare når medlemmene spør.

Onsdag, 9. Juni 2021