Til hovedinnhold

Aron Hagos: Brennende engasjert i studentarbeid

Aron Hagos vil jobbe med studentarbeid.

Aron Hagos vil jobbe med studentarbeid. (Foto: Martine Grymyr)

26 år gamle Aron takka nei til å sitte i Fagforbundets sentrale ungdomsutvalg. Han vil mye heller jobbe videre med studentarbeid.

14.09.2022 av Martine Grymyr
Sist oppdatert: 06.10.2022

26 år gamle Aron takka nei til å sitte i Fagforbundets sentrale ungdomsutvalg. Han vil mye heller jobbe videre med studentarbeid.

– Jeg brenner for et større engasjement i Fagforbundet blant medlemmer som tar, eller har tatt høyere utdanning, sier Aron Hagos. 

Han er fra Bergen, men bor nå i Oslo og studerer offentlig administrasjon og styring ved OsloMet. Han har funnet seg godt til rette i hovedstaden som studentkontakt for Fagforbundet.

Flere tilbud til studenter 

– Som studentkontakt har jeg to mål som jeg jobber mot. Det ene er å øke antall studentmedlemmer, mens det andre er å øke engasjementet blant de medlemmene vi har, forklarer Hagos. 

– Dette gjør jeg blant annet ved at Fagforbundet er synlig på høyskolene og universitetene. Jeg jobber også med å gi et tilbud for de allerede eksisterende medlemmene våre, som er skreddersydd for studenter, sier 26-åringen. 

Eksempler på slike tilbud er at studentkontakten jobber med å opprette studentorganisasjoner for Fagforbundets studentmedlemmer, der de studerer og har aktiviteter og arrangementer som er spesielt retta mot studenter. 

Vil at de blir værende i Fagforbundet 

Dette året har Fagforbundet studentkontakter både i Oslo, Innlandet, Vestland og Trøndelag. Studentkontaktene er selv studenter, og de blir plukket ut av regionene. Men hva kan Fagforbundet gjøre for studenter? 

– Vi jobber for mer yrkesretta aktivitet og opprettelse av flere nettverk. Studenter leter etter miljøer der de kan vokse og engasjere seg i det yrket de utdanner seg til, sier Hagos. 

– Det å opprette nettverk for enkeltyrker gjør at studenter kan møte erfarne medlemmer innenfor det yrket de ønsker å jobbe med. Dette tror jeg vil øke studenters tilhørighet til organisasjonen og vil øke sjansen for at studentene også blir værende i Fagforbundet etter studietida. 

Studentprosjekt med stor suksess 

Ved semesterstart i år hadde Fagforbundet snaut 8500 studentmedlemmer. Til sammenligning var tallet 5800 i 2018, og 6800 i 2020.  

Les også: Finn din studentkontakt her!

Mye av økninga er takket være Fagforbundet Ungs studentprosjekt, som ble satt i gang i 2018, med blant anna frikjøp av studentkontakter som Aron Hagos. Hagos, som fikk tilbud om en plass i Fagforbundets sentrale ungdomsutvalg, men takka nei for heller å fortsette med studentarbeid. 

– Det er mye spennende som skjer i regionen min på studentfronten for tida. Vi har fått et stort momentum med mange nye studentmedlemmer i det siste. Som studentkontakt er det mitt ansvar å bruke dette momentumet til å sikre at de nye medlemmene blir værende i organisasjonen og engasjerer seg videre i Fagforbundet. For å kunne gjøre det, så krever studentarbeidet min fulle oppmerksomhet til region Oslo, akkurat nå, avslutter Hagos.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?