Til hovedinnhold

– En fordel å være ekstrovert

Marcus Svensson Oterholm bruker alle triksene i boka når han er på utdanningsmessa på Lillestrøm.

Han vet det er viktig å verve, og på utdanningsmessa på Lillestrøm får ungdomstillitsvalgt Marcus Svensson Oterholm virkelig bruk for selgersmilet.

Bli fagarbeider!

Alexander

Hei tiendeklassing! Nå skal du velge veien videre etter ungdomsskolen. 1. mars er fristen. Jeg har noen tips.

Alexander

Bli med på sommerens vakreste eventyr!

Fagforbundet Ung sommerfestival 2024

Fagforbundet Ungs Sommerfestival 2024, 31. mai - 2. juni på Hurdalssjøen hotell.

Fagforbundet Ung sommerfestival 2024

Mange lærlinger, få læreplasser

Silje Krane (20) fra Kristiansund fikk et slag i trynet etter Vg2 i helsefag: Hun ble stående uten læreplass. Tre av ti elever er i samme situasjon – og det er en skandale, mener Fagforbundets leder Mette Nord.

Muneeb Iqbal, plasstillitsvalgt i bydel Østensjø for Fagforbundet i barne- og ungdomstjenesten!

Muneeb Iqbal

Dette er Muneeb Iqbal, vår plasstillitsvalgt i bydel Østensjø for Fagforbundet i barne- og ungdomstjenesten!

Muneeb Iqbal

Fakta om julejobbing 2023

Koselig på pauserommet: Her er det leder av Fagforbundets kompetansesenter i Trøndelag og Møre og Romsdal, Hanne Nordby, som lager litt julestemning på arbeidsplassen.

Desember er også høytid for spørsmål om arbeidstid og betaling på helligdager, de såkalte røde dagene. Jula 2023 er litt spesiell, ettersom både julaften og nyttårsaften faller på en søndag. Det utløser helgetillegg og ekstra søndags/helligdagsdøgn i turnusen.

Nå blir det enklere å finne læreplass

studenter læring utdanning universitet skole elev illustrasjon

Den nye tjenesten "Finn lærebedrift" skal gjøre det enklere for både elever og bedrifter å finne hverandre. Tjenesten skal gi en oversikt over alle ledige læreplasser i Norge. Samtidig blir tjenesten "Yrkesfaghåndboka" lansert. Her kan elever og lærlinger få tips og informasjon om alt fra det å være arbeidstaker til jobbintervju. Det er viktig for oss at regjeringen satser på yrkesfag og styrker arbeidet med å sikre læreplass til alle som ønsker å ta fag- eller svennebrev.

studenter læring utdanning universitet skole elev illustrasjon

Få informasjon om de viktigste sakene fra Fagforbundet Ung

Vi lover å ikke spamme deg, og du kan melde deg av nyhetsbrevet når som helst. Vi deler ikke opplysningene dine med noen andre.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?