Til hovedinnhold

Nyheter

Fotballer som brukes i Toppserien 2023, deles ut til lokale jentelag.

Bruk fotballer i kampen for likestilling

Med fotballprosjektet kan din fagforening skape en ny arena for å formidle valgkampbudskapet der du bor og vise fram hvordan likestillingsarbeid ser ut i praksis.

Sommer, sand, sol og ferie - kan sjefen gripe inn?

Kan sjefen tilbakekalle meg fra ferie?

Ferien er rett rundt hjørnet - her er svar på noen vanlige spørsmål om feriavvikling.

Nå er den nye årsturnusveilederen klar til bruk!

Lanserer ny veileder for årsturnus

Nå har den kommet i omforent utgave, veilederen som både arbeidsgivere og tillitsvalgte bør kjenne til: Årsturnusveilederen!

På et tidspunkt kan det være relevant å bruke media.

Dette gjør du ved konkurranseutsetting

Hvem gjør hva - og når, hvis tjenester i kommunen konkurranseutsettes? Her får du omstillingsenhetens guide for fem faser.

Velferdspermisjon - et nødvendig gode ved mange faser i livet.

Tariffavtalen trumfer

Arbeidsmiljøloven (AML) har detaljerte bestemmelser om rett til fri i mange livssituasjoner, men den sier lite om fri med lønn. Det gjør derimot tariffavtalene våre.

Illustrasjon.

Sjekkliste for riktig lønn

Hovedtillitsvalgt Kenneth Rasmussen i Bergen kommune har hjulpet mange medlemmer som har gått flere år med for lav lønn. Her er hans tips til hvordan du kan gjøre det samme.

Illustrasjon - kokeboka.

Sånn lukkast du med oppgåvedeling

Oppgavedeling handlar om å anerkjenne kompetansen til alle yrker og finne betre måtar å gjere ting på. Men korleis kan ein lokal tillitsvald få til dette i praksis?

Illustrasjon.

Slik blir du god på å verve lærlinger

Som fremtidige fagarbeidere, er lærlingene en naturlig del av medlemmene i Fagforbundet.

Det gjelder spesielle regler i arbeidslivet på røde dager.

Alt om arbeid på røde dager

Desember er høytid for så mangt, ikke minst for spørsmål om arbeidstid og betaling på helligdager, de omtalte røde dagene. Mange lurer på hvilke regler som egentlig gjelder og hvem som bestemmer hva.

Den nye ledelsen i Fagforbundet.

Den nye ledelsen i Fagforbundet

Landsmøtet har talt og disse skal lede hele Fagforbundet-laget de neste tre årene.

Helene Harsvik Skeibrok er valgt til ny nestleder i Fagforbundet.

Ny nestleder i Fagforbundet

Helene Harsvik Skeibrok er valgt til ny nestleder i Fagforbundet. – Jeg ønsker å gjøre en forskjell i livet til vanlige folk. Det er dette det handler om for meg, sier den nye nestlederen.

Illustrasjon.

Medlemmene er grunnfjellet vårt

Fagforbundet er en stor organisasjon som må være synlig på arbeidsplassene, i lokalsamfunnet og i media. Det bygger forbundet som lag, og derfor er det så viktig at de som behøver Fagforbundet mest, føler seg ivaretatt.

Illustrasjon.

Landsmøtet rett rundt hjørnet

I oktober setter forbundets høyeste myndighet sitt møte og bestemmer hva forbundet skal jobbe med politisk og organisatorisk de neste fire åra. Landsmøtet er et demokratisk verksted for politikk, menneskemøter med erfaringsutveksling og godt sosialt samhold på tvers av geografi og yrkesbakgrunn.

Endelig sommer!

Alt om ferie - i ferien

Ferietida er over oss og Fagforbundet får inn mange spørsmål fra medlemmer som lurer på forskjellige ting om ferieavvikling, som for eksempel muligheten til å avbryte ferie eller hva som skjer dersom du blir syk i ferien. Arbeidslivet.no har samlet alt du trenger å vite om ferie, både rettigheter og plikter.

Illustrasjon.

Hva er gjennomsnittslønn i Norge?

Hva er egentlig gjennomsnittsinntekta i Norge, og gir det mening å regne på den når noen få mennesker tjener veldig mye mer enn andre? Det er her utregning av medianinntekten kommer inn i bildet.

Penger, lommebok, lønnsforhandlinger, illustrasjon

Bli klokere på lønnsoppgjøret: Forskjellen på prosent- og kronetillegg

Økonomisk ramme og lønnstillegg er ikke det samme. Et resultat på for eksempel 3,7 prosent betyr heller ikke at du har fått et prosenttillegg. Fagbladet forklarer.

Faksimiler fra Facebook, fagforbundsuke, Fagforbundet

Ny fagforbundsuke i juni

 Midt i tariffkamp og konflikthåndtering må organisasjonen forberede ny fagforbundsuke i juni, i år som tidligere går den av stabelen i uke 25. Med tariffkampanje og stor aktivitet i sosiale medier har Fagforbundet hele våren vært veldig synlig. Det kan videreføres også inn i juni.

Nye regler for hjemmekontor: Dette må du vite

I de siste to årene har rundt 2 millioner mennesker sittet delvis eller helt på hjemmekontor ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det inkluderer tillitsvalgte i hele landet.

Tillitsvalgtnett igjen tilgjengelig på «Min side»

Det skapte frustrasjoner da tillitsvalgtnettet ble stengt rett før jul. Mange var vant til å bruke tillitsvalgtportalen til Fagforbundet. Nå er igjen det meste de tillitsvalgte har savna gjenoppretta.

Tidenes tariffkampanje, verving og hele laget

Et viktig hovedoppgjør står foran oss og Fagforbundet sitt budskap er tydelig. I år skal hele laget med. I 2022 er det fremdeles en pandemi som ligger over oss, men våren er tarifftid og i tarifftider verver vi nye medlemmer. Det er en virkelighet vi holder fast i.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?