Til hovedinnhold

Nyheter

Illustrasjon.

Sjekkliste for riktig lønn

Hovedtillitsvalgt Kenneth Rasmussen i Bergen kommune har hjulpet mange medlemmer som har gått flere år med for lav lønn. Her er hans tips til hvordan du kan gjøre det samme.

Illustrasjon - kokeboka.

Sånn lukkast du med oppgåvedeling

Oppgavedeling handlar om å anerkjenne kompetansen til alle yrker og finne betre måtar å gjere ting på. Men korleis kan ein lokal tillitsvald få til dette i praksis?

Illustrasjon.

Slik blir du god på å verve lærlinger

Som fremtidige fagarbeidere, er lærlingene en naturlig del av medlemmene i Fagforbundet.

Det gjelder spesielle regler i arbeidslivet på røde dager.

Alt om arbeid på røde dager

Desember er høytid for så mangt, ikke minst for spørsmål om arbeidstid og betaling på helligdager, de omtalte røde dagene. Mange lurer på hvilke regler som egentlig gjelder og hvem som bestemmer hva.

Den nye ledelsen i Fagforbundet.

Den nye ledelsen i Fagforbundet

Landsmøtet har talt og disse skal lede hele Fagforbundet-laget de neste tre årene.

Helene Harsvik Skeibrok er valgt til ny nestleder i Fagforbundet.

Ny nestleder i Fagforbundet

Helene Harsvik Skeibrok er valgt til ny nestleder i Fagforbundet. – Jeg ønsker å gjøre en forskjell i livet til vanlige folk. Det er dette det handler om for meg, sier den nye nestlederen.

Illustrasjon.

Medlemmene er grunnfjellet vårt

Fagforbundet er en stor organisasjon som må være synlig på arbeidsplassene, i lokalsamfunnet og i media. Det bygger forbundet som lag, og derfor er det så viktig at de som behøver Fagforbundet mest, føler seg ivaretatt.

Illustrasjon.

Landsmøtet rett rundt hjørnet

I oktober setter forbundets høyeste myndighet sitt møte og bestemmer hva forbundet skal jobbe med politisk og organisatorisk de neste fire åra. Landsmøtet er et demokratisk verksted for politikk, menneskemøter med erfaringsutveksling og godt sosialt samhold på tvers av geografi og yrkesbakgrunn.

Endelig sommer!

Alt om ferie - i ferien

Ferietida er over oss og Fagforbundet får inn mange spørsmål fra medlemmer som lurer på forskjellige ting om ferieavvikling, som for eksempel muligheten til å avbryte ferie eller hva som skjer dersom du blir syk i ferien. Arbeidslivet.no har samlet alt du trenger å vite om ferie, både rettigheter og plikter.

Illustrasjon.

Hva er gjennomsnittslønn i Norge?

Hva er egentlig gjennomsnittsinntekta i Norge, og gir det mening å regne på den når noen få mennesker tjener veldig mye mer enn andre? Det er her utregning av medianinntekten kommer inn i bildet.

Penger, lommebok, lønnsforhandlinger, illustrasjon

Bli klokere på lønnsoppgjøret: Forskjellen på prosent- og kronetillegg

Økonomisk ramme og lønnstillegg er ikke det samme. Et resultat på for eksempel 3,7 prosent betyr heller ikke at du har fått et prosenttillegg. Fagbladet forklarer.

Faksimiler fra Facebook, fagforbundsuke, Fagforbundet

Ny fagforbundsuke i juni

 Midt i tariffkamp og konflikthåndtering må organisasjonen forberede ny fagforbundsuke i juni, i år som tidligere går den av stabelen i uke 25. Med tariffkampanje og stor aktivitet i sosiale medier har Fagforbundet hele våren vært veldig synlig. Det kan videreføres også inn i juni.

Nye regler for hjemmekontor: Dette må du vite

I de siste to årene har rundt 2 millioner mennesker sittet delvis eller helt på hjemmekontor ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det inkluderer tillitsvalgte i hele landet.

Tillitsvalgtnett igjen tilgjengelig på «Min side»

Det skapte frustrasjoner da tillitsvalgtnettet ble stengt rett før jul. Mange var vant til å bruke tillitsvalgtportalen til Fagforbundet. Nå er igjen det meste de tillitsvalgte har savna gjenoppretta.

Tidenes tariffkampanje, verving og hele laget

Et viktig hovedoppgjør står foran oss og Fagforbundet sitt budskap er tydelig. I år skal hele laget med. I 2022 er det fremdeles en pandemi som ligger over oss, men våren er tarifftid og i tarifftider verver vi nye medlemmer. Det er en virkelighet vi holder fast i.

Hvordan er egentlig reglene for jobbing på røde dager?

Arbeid, lønn og røde dager

Desember er høytid for så mangt, også for spørsmål om arbeidstid og betaling på helligdager. Mange lurer på hvilke regler som egentlig gjelder og hvem som bestemmer hva.

Verktøy under utvikling: Tommy Due-Løvaas er leder for avdeling for digitale tjenester og teknologi i Fagforbundet. Utviklingen av verktøy som gjør arbeidet til de tillitsvalgte lettere, og kurs for å lære å bruke dem, er stadig under arbeid. 

Digitale verktøy for tillitsvalgte

Fagforbundet har satt i gang et omfattende arbeid for å tilby tillitsvalgte bedre digitale verktøy. – Vi ser at mange tillitsvalgte har behov for å lettere få tak i informasjon, kunne dele dokumenter og ressurser, og kunne utveksle erfaringer og ideer, sier digitalsjef Tommy Due-Løvaas.

Personvern = forvaltning av tillit

Med økt digitalisering får vi flere dokumenter og opplysninger i ulike tjenester. Økt kompleksitet i lagring og håndtering øker sannsynligheten for at noe går galt, og omfanget kan bli mye større. Det er vanskeligere å miste et arkivskap enn en minnepinne. Eller et passord.

Tips til tillitsvalgte om budsjettarbeidet i kommunene

Det viktigste verktøyet plasstillitsvalgte har i budsjettarbeidet er budsjettdrøftinger med den enkelte leder/budsjettansvarlig. Mens hovedtillitsvalgte vil drøfte budsjett med kommunedirektør.

Nye koster, nye tider og nye utfordringer

Fagforbundet har bak seg to tøffe tariffår, en lang valgkamp og ikke minst unntakstilstand med covid19. Det er på sin plass å takke alle for en formidabel innsats og feire mange seire.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?