Til hovedinnhold

Medlemmene lytter til Fagforbundet

FØLER ANSVAR: -? Det er flott at så mange legger vekt på det vi sier og skriver. Men det er nesten litt skummelt også. Det pålegger oss et ansvar for at det vi ytrer oss om er riktig og etterrettelig, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

FØLER ANSVAR: -? Det er flott at så mange legger vekt på det vi sier og skriver. Men det er nesten litt skummelt også. Det pålegger oss et ansvar for at det vi ytrer oss om er riktig og etterrettelig, sier Fagforbundets leder Mette Nord. (Foto: Kari-Sofie Jenssen)

Mange av medlemmene i Fagforbundet lytter til forbundet sitt når de tar stilling til ulike spørsmål. Hele 26 prosent sier at Fagforbundets standpunkt er viktig for dem i meget eller ganske stor grad.

17.06.2019 av Geirmund Jor
Sist oppdatert: 26.06.2019

Ytterligere 34 prosent sier de lytter til Fagforbundet i noen grad. Dette går fram av den store medlemsundersøkelsen som Fagforbundet gjennomfører hvert annet år, blant annet som en oppkjøring til valgkampen.

Medlemmene lytter

 – Det er flott at så mange legger vekt på det vi sier og skriver. Vi føler da at alt arbeidet vi legger ned på alle nivå i organisasjonen nytter. Men, det er nesten litt skummelt også. Det pålegger oss et ansvar for at det vi ytrer oss om er riktig og etterrettelig. Nå viser vel undersøkelsen at vi lykkes i denne balansegangen. Hadde vi ikke greid det, så hadde vel ikke så mange lyttet heller, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Nesten en firedel har ikke bestemt seg

Et av de mange interessante tallene i undersøkelsen er tall som viser hva medlemmene tenker å stemme. Den viser at medlemsmassen står lenger til venstre enn gjennomsnittet av befolkningen. Den viser også at mange enda ikke har bestemt seg for hva de vil stemme. Hele 24 prosent av medlemmene sier at de foreløpig ikke har bestemt seg for hva de vil stemme i kommunevalget til høsten. En firedel av medlemmene i Fagforbundet utgjør om lag 90 000 mennesker.

Det er veldig mange personer og vil kunne vippe flertallet i mange kommuner dersom vi lykkes i å mobilisere disse folkene. Vi vet også at mer enn halvparten av dem som ikke har bestemt seg også svarer at de legger vekt på hva Fagforbundet mener når de tar stilling til ulike spørsmål.

Må ikke overtolke

– Vi må ikke trekke slike tall for langt, for det kan jo være at folk også lytter til andre i en kommunevalgkamp. Uansett så mener jeg det viser at vår valgkampstrategi med å få medlemmene i tale, enten ved arbeidsplassbesøk eller på telefon, er en god strategi som kan gi god effekt, sier forbundslederen.

Hun forteller at Fagforbundets valgkamp er godt gang. I flere regioner ruller allerede flott dekorerte biler fra arbeidsplass til arbeidsplass. Til sammen skal tusenvis av medlemmer få besøk, og forhåpentlig vil mange bestemme seg for å bruke stemmeretten.

Stem med hjertet

– Det aller viktigste er å få medlemmene til å stemme. I og med at vi fra før vet at det store flertallet holder med et av partiene på venstresida, så er det viktigste å få dem til å legge stemmeseddelen i stemmeurna, ikke nødvendigvis fortelle dem hva de skal stemme. Vi vet jo at de fleste gjør valg som er i tråd med Fagforbundets verdigrunnlag, så vi kan ganske trygt la hver enkelt stemme med hjertet, sier Mette Nord.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?