Til hovedinnhold

Ny leder for Yrkesseksjon helse og sosial Oslo

Cathrine Snare er konstituert som ny leder for Yrkesseksjonen helse og sosial Oslo. Hun kommer fra Fagforbundet sykehus og helse Oslo, hvor hun har vært tillitsvalgt siden 2011.

Cathrine Snare er konstituert som ny leder for Yrkesseksjonen helse og sosial Oslo. Hun kommer fra Fagforbundet sykehus og helse Oslo, hvor hun har vært tillitsvalgt siden 2011. (Foto: Martin Halsos / Fagforbundet Oslo)

Cathrin Snare er konstituert til ny leder for yrkesseksjonen.

14.11.2022 av Martin Halsos
Sist oppdatert: 15.11.2022

Hun overtar vervet etter Helge Sporsheim. Han ble valgt til nesteleder i den nasjonale Yrkesseksjonen for helse og sosial på Fagforbundets landsmøte i oktober.

Snare er opprinnelig kokk og kommer fra Fagforbundet Sykehus og helse Oslo. Der har hun vært tillitsvalgt siden 2011. Først som plasstillitsvalgt og siden som hovedtillitsvalgt.

Elevbesøk er viktig

- Jeg takka ja til vervet fordi jeg synes det er artig og viktig med fagutdanning. Særlig når den er rettet mot ungdom. Jeg synes det er viktig å besøke elever og studenter på videregående- og høgskoler, for å fortelle hva Fagforbundet betyr og hvorfor det er viktig å være organisert. Det er også viktig å fortelle at man ikke trenger mastergrad for å ha en spennende og interessant jobb, sier Snare. 

- Tidligere har jeg samarbeidet med Studieforbundet AOF for å få i gang fagbrevskurs for portører. Det var en stor suksess og felere som tok kurset fikk høyere lønn, legger hun til.

- Jeg har også hjulpet arbeidsinnvandrere fra EU/EØS-området med å få utdannelsen godkjent av Nokut, kan Snare fortelle. 

Helsesektoren trenger oppgavedeling

- Jeg er opptatt av oppgavedeling i helsesektoren. I en pressa helsesektor er det viktig å dele på oppgavene. Noen kan ikke gjøre alt. Aller yrkesgruppene må tas i betraktning når man skal løse problemene. Kanskje er det bare et ekstra kompetansekurs som skal til. Fagskolen er veldig viktig i denne sammenhengen. Det er noe jeg er opptatt av, avslutter den nyvalgte lederen av Yrkesseksjonen for helse og sosial Oslo.

Vi ønsker henne velkommen!

Relaterte artikler:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?