Til hovedinnhold

En allsidig og interessant jobb

Roy Moen jobber som vaktmester på Romsås vaktmestersentral. Han er også styremedlem i Fagforbundet Oslo og Omegn Vaktmesterforening.

Roy Moen jobber som vaktmester på Romsås vaktmestersentral. Han er også styremedlem i Fagforbundet Oslo og Omegn Vaktmesterforening. (Foto: Martin Halsos / Fagforbundet Oslo)

Gratulerer med byggdrifterdagen! Den feires hver første mandag i september.

02.09.2022 av Martin Halsos
Sist oppdatert: 05.09.2022

I anledning dagen har vi intervjuet Roy Moen. Han er vaktmester og jobber på Romsås vaktmestersentral og er styremedlem i Fagforbundet Oslo og Omegn Vaktmesterforening. Vi har spurt ham om hvorfor han ble vaktmester, hva som er bra med yrket og hvorfor han er organisert.

Barndomsdrøm

- Å bli vaktmester på Romsås var en barndomsdrøm som kom i oppfyllelse. Familien flytta til Romsås i 1986. Jeg var ti år og gikk i hæla til vaktmesteren. Vi fikk etter hvert en god tone, og vi har fortsatt god kontakt. I 2000 ble jeg sommervikar på Romsås vaktmestersentral. Året etter fikk jeg fast jobb. Da ble jeg også medlem av Fagforbundet Oslo og Omegn Vaktmesterforening.

Reddet katt fra rør

- Yrket er allsidig og interessant. Arbeidsdagen er aldri lik. Du har dine faste rutiner. Søppel finnes det alltid. Om sommeren må gresset klippes og om vinteren må snøen måkes. Det er stadig oppdrag fra styret som skal følges opp. Borettslagene på Romsås må holdes ved like og da blir jeg  konsultert. Og så er det beboere som trenger hjelp. Eng gang redda jeg en katt fra et rør. Det ble en dramatisk, fordi det endte med at vi måtte grave opp røret og katta. Som takk fra eier fikk jeg en flott termokopp med bilde av katta og gravemaskinen!

- Man kommer tett inn på folk når man er bor i samme blokk som dem man hjelper. Det kan være en utfordring. Da vi hadde tjenesteleiligheter så ringe folk på døra døgnet rundt, men etter at jeg flytta inn i egen leilighet på Romsås har det blitt stille. Det er deilig.

Alle er organisert

- Det er viktig å være organisert. Da får du hjelp hvis du får problemer med sjefen.  Du får også innflytelse på jobben, selv om man ikke alltid blir hørt. Det følger også med en god innboforsikring med medlemskapet. På Romsås er alle med i Fagforbundet. Vi er tolv vaktmestere og sju renholdere. Arbeidsplassen består av seks borettslag med 2500 leiligheter med omtrent 7000 innbyggere. Jeg er i dag fungerende leder for vaktmesterne, men jeg har vært verneombud, tillitsvalgt og vara tillitsvalgt her på sentralen. I dag er Thomas Mathisen tillitsvalgt og Håvard Aspaas vara tillitsvalgt. De gjør en super innsats for oss medlemmer.

Vervetips

- Mitt beste vervetips er å ta direkte kontakt med en kollega. Før var det slik at man be spurt om man ville organisere seg på intervju. Slik er det ikke i dag, og mange er derfor uorganiserte. Jeg forteller om muligheten for å ha innflytelse og jeg bruker særavtalen vi har fremforhandla som eksempel. I tillegg forteller jeg om den gode innboforsikringen. 

 

Relaterte artikler:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?