Til hovedinnhold

Stas å kunne påvirke samfunnsutviklinga

Stine Westrum er sosialarbeider, leder for Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd Oslo og vararepresentant for Rødt på Stortinget. Vi har stilt henne noen spørsmål etter hennes ilddåp som vikar på tinget.

24.02.2022 av Martin Halsos
Sist oppdatert: 24.02.2022

Gratulerer som vara på Stortinget! Hvordan var det å være stortingsrepresentant for første gang?

- Takk! Jeg har jo foreldrepermisjon, så overgangen fra trilling på Grünerløkka til stortingssalen var litt brå. Jeg er svært takknemlig som får muligheten. Mange har jo oppdaga at vi i Rødt har en politikk for folk flest, og jeg personlig synes det er stas å kunne være med å påvirke samfunnsutviklinga.

Var det noe som overraska deg?

- Ja, hvor gemyttlig tonen var mellom de ulike partiene i komiteen, og tilsvarende lite gemyttlig i stortingssalen. Det er tydelig at noe er politisk spill. Det var kanskje ikke veldig overraskende, men likevel noe jeg la merke til.

Ble du tatt godt imot?

- Ja, både Stortinget og partiet mitt har gode rutiner som bidrar til at også vi varaene blir godt tatt imot. Innkallelsen var jo fra en dag til en annen denne gangen, så jeg måtte få litt orden på logistikken i heimen. Da var det godt å få litt hjelp til å få orden på politikken i Stortinget. Rødt har ei gruppe av folkevalgte og rådgivere som spiller hverandre gode.

Fortell om saken du voterte over. Var den viktig for deg?

- Det var flere saker, av smått og stort. Og ja. Det kjentes viktig å stå i stortingssalen og trykke ja og nei. Et konkret bidrag i det politiske arbeidet.

Hvorfor var det viktig med nytt flertall i 2021?

- Etter 8 år med høyrepolitikk der forskjellene mellom folk øker, var folkemeningen tydelig i høst. Vi vil ha en ny kurs, ikke bare nye folk. Dessverre ser det ikke ut som regjeringa har tatt det innover seg på alle områder enda, men både vi og SV bidrar til ny kurs. Som foreningsleder synes jeg det er spesielt gledelig at det gjøres framskritt i arbeidslivspolitikken.

Relaterte artikler:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?