En valgseier for arbeidstakeren

Rødgrønt flertall på Stortinget er godt nytt for deg som arbeidstaker. Fagforbundet Oslo har jobbet aktivt for å få en ny regjering, som er til det beste for vår medlemmer.

16.09.2021 av Martin Halsos
Sist oppdatert: 16.09.2021

- Den rødgrønne seieren i årets stortingsvalg er svært viktig for våre medlemmer og alle landets arbeidstakere. Det er nå flertall på Stortinget for å stoppe uthulinga av arbeidsmiljøloven. Det blir også mulighet til å få lovfestet heltid, skape en boligpolitikk for alle og å styrke kommuneøkonomien, sier Roger Dehlin, leder for Fagforbundet Oslo.

- Fagforbundet Oslo har brukt mye ressurser på å få til et grunnlag for en rødgrønn regjering med støtte fra partiet Rødt. Vi har besøkte arbeidsplasser i alle bydeler, ringt opp medlemmer, annonsert på t-banen og radio og vært i avisa. Og vi er veldig glad for at valget gikk vår vei, sier Dehlin.

God erfaring med rødgrønt byråd

Fagforbundet Oslo samarbeider aktivt med det rødgrønne byrådet i Oslo.

- Med 40 000 medlemmer i Oslo kommune er det viktig å ha et godt forhold til arbeidsgiver. Det er erfaringsmessig stor forskjell å jobbe med et byråd fra høyresida i forhold til et fra venstresida. Fokuset på å forbedre rettighetene og vilkårene for arbeidsfolk er forskjellig ut i fra hvilket politisk ståsted et byråd har, kan Dehlin fortelle.

Med et rødgrønt byråd har vi fått en arbeidsgiver som ikke benytter seg av svekkelsene som er kommet i arbeidsmiljøloven. De er positive til å overta velferdstjenester for å sikre ansatte en lønn og pensjon de kan leve av. Vi har også fått en arbeidsgiver som jobber for frivillig heltid. En kommunal ressurspool for vikarer i omsorgsektoren er på gang i regi av byrådet, slik at det er mulig å gjennomføre heltidsreformen og samtidig ta vare på vikarene.

- Disse gode erfaringer som gjør at vi ser fram til en ny rødgrønn regjering, avslutter Roger Dehlin.

Samtidig minner han om at Fagforbundet støtter Arbeiderpartiets plan om en regjering bestående av Ap, Sp og SV og ønsker Jonas Gahr Støre lykke til med forhandlingene!

Krav til ny regjering

Fagforbundet Oslo har forventninger til en rødgrønn regjering, og mener at følgende krav må innfris:

  • Endre arbeidsmiljøloven til fordel for arbeidstaker. Lovfeste retten til heltid.
  • Innføre Oslo-modellen for et seriøst arbeidsliv over hele landet.
  • Trygge kommuneøkonomien, slik at man har råd til å beholde offentlig velferd.

Relaterte artikler: