Til hovedinnhold

Nyheter

FagforbundetsforhandlingsdelegasjonforanNHOhusetpåMajorstua

Resultat i lønnsoppgjøret for NHO-barnehager

Fagforbundet kom i havn med NHO Geneo i oppgjøret for barnehager. – Etter to dager med konstruktive forhandlinger er vi fornøyde med et godt økonomisk oppgjør for våre medlemmer, sier forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

ForhandlingsdelegasjonenstårutenforNæringslivetshus

Lønnsoppgjoret for NHO-barnehager i gang

Lønnsoppgjøret for medlemmer i NHO-barnehager er i gang. Fagforbundet forhandler med NHO Geneo for å sikre medlemmene lønns- og arbeidsvilkår på linje med barnehagesektoren forøvrig.

Ble ikke enige om ny lønn for brukerstyrte personlige assistenter.

Brudd i lønnsoppgjøret for BPAer i NHO

Lønnsforhandlingene for brukerstyrte personlige assistenter endte med brudd. Lønnsoppgjøret går nå til mekling.

F.v.: Forhandlingsleder Ingunn Reistad Jacobsen, Fredrik Lygre, Vivian Jacobsen, Kaja Aga Gaarder, Helge Sørli, Jeanette Bjørnstøl Tashev, Hanne Kolby, Magnus Langstrand, Monica Syvertsen og Terri-Leigh Skjæveland.

Ingen streik for frisørene

Tirsdag 4. juni ble Fagforbundet og NHO Service og Handel enige hos Riksmekleren om hovedoppgjøret 2024, etter en lang meklingsnatt.

F.v.: Forhandlingsleder Ingunn Reistad Jacobsen, Fredrik Lygre, Vivian Jacobsen, Kaja Aga Gaarder, Helge Sørli, Jeanette Bjørnstøl Tashev, Hanne Kolby, Magnus Langstrand, Monica Syvertsen og Terri-Leigh Skjæveland.

Fare for frisørstreik - det mekles på overtid

Forhandlingene mellom Fagforbundet og NHO Service & Handel gikk i brudd. I dag møtes partene hos Riksmekleren. Det er satt av en dag til mekling, og hvis ikke partene blir enige blir det streik fra tirsdag

F.v: Jeanette Bjørnstøl Tashev, Helge Sørli, Vivian Jacobsen, Monica Syvertsen, Kaja Aga Gaarder , Fredrik Lygre, Ingunn Reistad Jacobsen, Terri-Leigh Skjæveland, Magnus Langstrand (Foto: Ingvild Hunsrød / Fagforbundet)

Brudd i forhandlingene for frisører

Fagforbundet og NHO Service og Handel har brutt lønnsforhandlingene for over 1200 frisører, og dette oppgjøret vil nå gå til mekling. Hvis ikke partene blir enige der, så er det fare for streik blant frisører.

Delegasjonen fra Fagforbundet er klare for årets forhandlinger.

Nå starter frisørforhandlingene

Mandag startet forhandlingene for Fagforbundets frisører. – Vi har litt å ta igjen, slår forhandlingsleder Ingunn Reistad Jacobsen fast.

Kom i havn: Fagforbundets delegasjon i forhandlingene om ny bussbransjeavtale. Forhandlingsleder Odd Haldgeir Larsen i front. Trond Bolkan (bak til venstre), Kenneth Steinar Bekkenes, Knut Skjerven, Marit Sauge, Stian Bryde-Erichsen og Ingrid Myran.

Lønnsoppgjøret for bussbransjen i havn

Partene i bussbransjen kom til enighet fredag morgen etter å ha forhandlet gjennom natten. Det blir gitt et generelt tillegg på 11 kroner. – Et godt oppgjør for medlemmene i bussbransjen, det trengs i trange økonomiske tider, sier Fagforbundets forhandlingsleder, Odd Haldgeir Larsen.

Fagforbundets Odd Haldgeir Larsen (til høyre) møter forhandlingsmotpart NHO ved Jon H. Stordrange for NHO Transport.

Nå starter forhandlingene for bussbransjen

Forhandlingene om bussbransjeavtalen skjer denne uka. Oppstart i dag. Økt kjøpekraft med generelle kronetillegg er blant Fagforbundets krav.

Kravene overlevert i forhandlingene for bussbransjen

22. mars ble kravene i lønnsoppgjøret for bussbransjen overlevert til NHO Transport og Spekter. Sentrale krav er økte minstelønnssatser og bedre tillegg for fagarbeidere.

Fagforbundet vant omkamp om medleverturnus - nå får ansatte etterbetalt

Vant sak om medleverturnus

Fagforbundet vant fram i Arbeidsretten om at det er nødvendig for en virksomhet å inngå en særavtale med de ansatte hvis de skal jobbe i en såkalt medleverturnus.

Fagforbundets forhandlingsdelegasjon: F.v: Lodve Beite, Arne Løseth, Anne Green Nilsen, Kristin Helene Adams, Tonje Skjauff Bråseth

Ingen ytterligere økning av minstelønnssatsene i NHO-barnehagene

Fagforbundet har forhandlet minstelønnssatser for barnehagene i NHO-området 590, slik det ble åpnet for etter de samordnede forhandlingene mellom LO og NHO i vår.

Mette Nord, leder i Fagforbundet og Peggy Hessen Følsvik, leder i LO omgitt av streikende

Streiken i LO/NHO-oppgjøret er avsluttet

Torsdag ettermiddag ble det enighet mellom LO og NHO i frontfagsforhandlingene. Streiken er avsluttet. Folk skal tilbake på jobb fra fredag morgen.

Fagforbundets medlemmer i Blindeforbundet sin streikemarkering. Nestleder i Fagforbundet, Helene Harsvik Skeibrok, er nummer fem fra venstre.

– Det er godt å være med på kampen!

23 000 LO-medlemmer i privat sektor er ute i streik etter at meklinga med NHO ikke førte fram. 27 medlemmer i Fagforbundet ved Norges Blindeforbund er blant de som er tatt ut.

Det kan bli storstreik hvis ikke meklinga mellom LO og NHO fører fram. Illustrasjon fra barnehagestreiken i NHO-området, som ble avsluttet i mars.

Mulighet for storstreik i frontfaget

Det kan bli storstreik fra søndag 16. april, om ikke LO og NHO blir enige i mekling i frontfaget. Fristen går ut ved midnatt lørdag. Se hvilke Fagforbundsmedlemmer som kan tas ut.

Meklingsresultatet som avsluttet streiken i NHO-barnehagene ble godt mottatt av medlemmene.

Ja i uravstemning etter NHO-barnehagestreiken

En måned etter at streiken i NHO-barnehagene ble avsluttet, er det klart at medlemmene har stemt et overveldende JA til meklingsresultatet. Dermed er det klart for lokale forhandlinger.

Forhandlingsleder Anne Green Nilsen og tillitsvalgte Kristin Adams og Tonje Braseth sammen med streikende utenfor riksmeklerens kontor rett før meklingsstart.

Barnehagestreiken er over - gjennomslag for bedre pensjon

Natt til fredag ble det enighet i meklinga mellom Fagforbundet og NHO om en forbedret tjenestepensjon for ansatte i barnehager. – Et viktig skritt på veien mot en fullverdig barnehagepensjon i NHO-barnehagene, sier Fagforbundets forhandlingsleder, Anne Green Nilsen.  

Fagforbundets forhandlingsleder, Anne Green Nilsen, blant streikende siste dag før meklinga skal i gang igjen.

Tid for tvungen mekling i NHO-barnehagestreiken

Torsdag 16. mars er det nøyaktig en måned siden meklinga mellom Fagforbundet og NHO-barnehagene brøt sammen og streiken var et faktum. Nå møtes de på nytt hos riksmekleren. Til tross for liten kontakt mellom partene siden sist, er forhandlingsleder Anne Green Nilsen forsiktig optimist.

Streikende ved Træleborg barnehage i Tønsberg fikk besøk av Fagforbundets nestleder Helene Skeibrok første dagen i streik.

Streikeviljen er stor i Tønsberg

Mandag gikk 21 nye medlemmer i NHO barnehagene ut i streik for en trygg og livsvarig pensjon. 13 av de er ansatte ved Træleborg Barnehage i Tønsberg. - Vi skulle aller helst vært inne sammen med barna, men akkurat nå må ta vi ta kampen for oss selv, sier Tonje S. Braseth, plasstillitsvalgt for Velle-barnehagene som Træleborg er en del av.

Streikevakter ved Teisentoppen barnehage mandag 20. februar. Nå får de selskap av flere.

Nytt streikeuttak i NHO-barnehagene

Fagforbundet melder nytt streikeuttak for 21 medlemmer ved fem barnehager, hvorav to nye, fra 27. februar. Da vil til sammen 63 medlemmer fordelt på åtte barnehager være i streik for en trygg og livsvarig pensjon.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?