Til hovedinnhold

Endring i tannhelsereformen

Ung kvinne med langt lyst hår og blå skjorte, står bak talerstolen på LO-kongressen.

Leder av Fagforbundet Ung, Jeanette Lea Romslo, er glad for at støtten justeres opp, men kommer til å forsette å kjempe for en utvidelse av reformen. (Foto: Leif Martin Kirknes)

Nå får unge opp til 24 år 75 prosent støtte til tannbehandling.

28.03.2023
Sist oppdatert: 13.04.2023

 

Fra 1. januar ble det offentlige tannhelsetilbudet for de unge, kraftig utvida. Tidligere har staten dekket store deler av tannlegeutgiftene fram til fylte 20 år, men fra i år av skulle staten også dekke halve regninga helt fram til fylte 26 år. 

Torsdag 23.mars ble det imidlertid gjort kjent at utvidelsen av tannhelsereformen blir endret. Istedenfor at 25- og 26 åringer får halv pris ved tannbehandling, blir ordninga nå heller at unge opp til 24 år får 75 prosent av støtten.  

Vil fortsette å arbeide for utvidelse

- Vi i Fagforbundet er veldig glad for at for at unge opp til 24 år fortsatt får en økning opp til 75 prosent av støtten, men vi kommer til å fortsette arbeidet for å utvide ordningen også, sier leder av Fagforbundet Ung, Jeanett Lea Romslo  

Allerede før prisveksten begynte å skyte fart var det så mange som en tredjedel av befolkningen som enten utsatte, eller lot være å gå til tannlegen på grunn av økonomi. Og spesielt er det de unge, og de eldre og uføre, som er sårbare for dårlig tann- og munnhelse. Vi kan ikke ha det sånn i en velferdsstat at det bare er dem som har råd til det, som skal ha en god tann- og munnhelse.   

Derfor har Fagforbundet Ung i lang tid jobbet for å få på plass en tannhelsereform, og nå tar regjeringa et viktig steg i den retninga.  

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?