Til hovedinnhold

– Vi skal ta plass!

Bilde av en konferansesal full av unge folk. På scena bak talerstolen står en ung, blond kvinne med rød jakke.

ÅPNET: Leder Jeanette Lea Romslo åpner Fagforbundet Ungs landskonferanse 2022. (Foto: Martine Grymyr)

Det var en motivert leder, Jeanette Lea Romslo, som sparket i gang Fagforbundet Ungs 9. ordinære landskonferanse.

16.11.2022 av Martine Grymyr
Sist oppdatert: 16.11.2022

– Fagforbundet Ung skal være en klar og tydelig stemme i samfunnsdebatten. Vi skal ta plass, både i det politiske livet, men også i organisasjonen vår, sa leder av Fagforbundet Ung, Jeanette Lea Romslo, da hun i dag sto for den offisielle åpninga av Fagforbundet Ungs 9. ordinære landskonferanse.

Tirsdag til torsdag denne uka er rundt 100 unge delegater samlet på Gardermoen. Her skal de stake ut kursen for Fagforbundets ungdomsarbeid de neste tre årene. 

Skumle strømninger 

Årets landskonferanse skulle egentlig vært holdt i fjor høst, men i likhet med Fagforbundets landsmøte ble den forskjøvet på grunn av koronapandemien.  

– Ingen kunne forutse hvordan verden kom til å endre seg da vi avsluttet sist landskonferanse i 2019. Tiden vi legger bak oss har vært preget av pandemi og uro. Vi ser sterke, skumle strømninger både her hjemme og globalt. Vi ser nazister som marsjerer i gatene i Oslo, og vi har et Europa i krig. Denne utviklingen gir oss all grunn til å være bekymret. Men det gir meg også mer lyst til å kjempe ekstra mye, sa Romslo fra scena, og fortsatte: 

– Behovet for en motstandsdyktig og samlet fagbevegelse er sterkt. Den motkraften skal også vi i Fagforbundet Ung være en del av.  

50 000 medlemmer 

Fagforbundet Ung omfatter nå 50 000 av Fagforbundets 400 000 medlemmer. Ungdomsorganiseringa i landets største fagforbund er dermed større enn noen gang, og vokser stadig. Det må ikke glemmes, sa Romslo. 

Jeanette Lea Romslo åpner Fagforbundet Ungs landskonferanse 2022
LEDER: Jeanette Lea Romslo, leder av Fagforbundet Ung. (Foto: Martine Grymyr)

– Det jeg vil si til alle dere som er her, er at dere er med på noe viktig. Det er alle vi som er her som er med på å gjøre Fagforbundet Ung til det det er. Vi skal ikke være redd for å bruke stemmen vår. Og ting vi diskuterer og blir enige om, kan forandre hverdagen til folk, forandre samfunnet vårt, ja til og med forandre verden, om så bare litt.  

De neste dagene skal politikk diskuteres og vedtak fattes.  

– Sammen skal vi si noe om hvilken retning vi ønsker at Norge og samfunnet skal gå i. Sammen skal vi gjøre prioriteringer, og kjempe for eleven, studenten, lærlingen og den unge yrkesaktive. Sammen er vi sterke! 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?