Til hovedinnhold

Et interessant og spennende verv

Marius Hansen, kunderådgiver i Fjellinjen AS og tillitsvalgt i Fagforbundet Teknisk fagforening Oslo.

02.11.2021 av Martin Halsos
Sist oppdatert: 04.11.2021

Jeg har vært tillitsvalgt i flere omganger i bedriften. Første gang i 2011 – 2013. Fjellinjen AS har siden blitt omstilt. I nåværende selskap har jeg vært tillitsvalgt siden 2019. Den viktigste jobben er å assistere medlemmene og hovedtillitsvalgt ved behov, og representere medlemmene i møte med ledelsen.

Rolige dager

Før omstillingen var det mer å gjøre. Ingen mistet jobben, men de fleste medlemmene ble overført til et nytt selskap. Etter det er vi få igjen. Arbeidsmengden for oss tillitsvalgte er preget av det.  Det er kun én som ikke er organisert, og som jeg har forsøkt å verve uten hell.

Jeg husker fra tidligere forhandlinger at det var mange turer på gangen, mye å diskutere, men vi fant alltid en løsning. Jeg hadde lønnsforhandlinger akkurat da pandemien rammet landet. Det var en spesiell situasjon, men vi kom i mål i løpet av tjue minutter. Men en annen gang tok det seks måneder. Kontrastene er store.

Viktig med motivasjon

Vervet som tillitsvalgts er interessant og spennende. Du får hjelpe folk, assistere i konflikter og være en støtte i vanskelige situasjoner. Men du må ha motivasjon for å hjelpe andre. Det er viktig.

Relaterte artikler:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?