Til hovedinnhold

Valgintervju med Stina Baarne Hassel (SV)

Stina Baarne Hassel er Oslo SVs femte kandidat til Stortingsvalget 2021. Fagforbundet Oslo har bedt henne svare på noen spørsmål på vegne av medlemmene.

07.07.2021 av Martin Halsos
Sist oppdatert: 30.07.2021

Fortell litt om deg selv:

Jeg er 41 år og bor i Gamle Oslo. 

Hva er din politiske bakgrunn?

Til daglig jobber som leder i NTL Forsvaret. Så jeg er tillitsvalg på fulltid. Det betyr at arbeidsliv er min kamp sak. Fagforeninger står for felleskap.  Jeg tror at vi kan få til mest sammen, både på arbeidsplassen og i samfunnet ellers.

Har du et politisk idol?

Nei, det har jeg ikke.

Hvordan kan Stortinget påvirke kommunepolitikken?

Selv om vi har hatt et rød-grønt byråd i Oslo er det mye som bestemmes i Stortinget. For eksempel kan Stortinget gjøre mye i boligpolitikken. Slik kan vi få en mer sosial og rettferdig boligpolitikk.

Hva er dine viktigste saker?

Reversere endringene den blå regjeringen har gjort i arbeidsmiljøloven. Kampen mot midlertidige stillinger og for heltidsstillinger er viktig.

Kampen mot sosial dumping er også viktig. Vi har i dag et splittet arbeidsliv, hvor den ene er gjennomregulert og med høy organisasjonsgrad. Så har vi et mellomområde og tilslutt et arbeidsliv hvor ingen er organiserte, ingen har faste ansettelser og som er usikkert.

Jeg vil også jobbe for at den neste store velferdsreformen er arbeidstidsreduksjon.

Har du noen gode stemmetips?

Å bruke stemmeretten og stem på det som betyr mest for deg. Tenk på saker som er viktig for deg, jobben, din familie og for samfunnet og stem gjerne på forhånd.

Får du ikke stemt på valgdagene kan du forhåndsstemme fra 10. august. Husk legitimasjon.

Har du en stemmetradisjon du vil dele?

Først og fremst har jeg som tradisjon å alltid stemme på valgdagen. Det er en stor høytidsdag for meg. Jeg kler meg pent og jeg blir alltid rørt og glad på vegne av demokratiet vårt.

Relaterte artikler:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?