Til hovedinnhold

Fagforbundet ønsker en Ap-ledet, rødgrønn regjering

Fagforbundets leder, Mette Nord.

Fagforbundets leder, Mette Nord. (Foto: Jan Lillehamre / Fagforbundet)

Fagforbundet har fått flere reaksjoner fra medlemmer og tillitsvalgte, etter at lederen av Fagforbundet i Rogaland uttalte seg om valget, regjeringsspørsmålet og hvem som skal være statsminister etter valget i NRK Dagsrevyen.

14.01.2021 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 14.01.2021

Forbundsstyret i Fagforbundet ønsker på denne bakgrunnen å understreke følgende: 

 

Fagforbundet jobber for at Norge skal få en rødgrønn regjering, ledet av Jonas Gahr Støre. 

 

Fagforbundet ønsker at valgkampen skal preges av de politiske sakene og de tydelige politiske motsetningene i Norge, ikke av personspørsmål. Åtte år med høyreregjering har økt forskjellene mellom folk, både økonomisk og geografisk. Høyreregjeringa har jobbet for å bygge ned, sentralisere og privatisere de offentlige velferdstjenestene, uten å ta hensyn til interessene til vanlige arbeidsfolk. 

 

Vi vil jobbe for regjeringsskifte ved valget i september. Vårt mål er ei rødgrønn regjering som jobber for interessene til vanlige arbeidsfolk, reduserer forskjellene, og styrker velferdstjenestene i by og land. Vi trenger ei rødgrønn regjering som kjemper mot sentraliseringa og tar hele Norge i bruk, og som får Norge for fullt inn i det grønne skiftet. Norge trenger ei regjering som makter å løse problemene som koronakrisa har skapt, ikke minst ved å bekjempe den rekordhøye arbeidsløsheta. 

 

Vi mener ei regjering med Ap, SV og Sp, - med Jonas Gahr Støre som statsminister, er best i stand til å styre landet.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?