Til hovedinnhold

Nyheter

Norsis logo

Nasjonal sikkerhetsmåned 2023

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) har ansvar for å tilrettelegge og koordinere aktiviteter i Nasjonal sikkerhetsmåned. Den nasjonale sikkerhetsmåneden er en del av EUs informasjonssikkerhetsorgan ENISAs årlige europeiske sikkerhetsmåned. Formålet er å øke engasjementet, bevisstheten og kunnskapen om digital sikkerhet, både i befolkningen og i virksomheter.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

Regjeringen lytter: Endrer ikke offentlighetsloven

Regjeringen har hørt på Fagforbundet og mange andre, og skroter forslag om endring i offentlighetsloven. – Det er bra regjeringen lytter. Vi mener endringene ville ført til mer hemmelighold i offentlig forvaltning, sier leder Trond Finstad i Yrkesseksjon kontor og administrasjon.

Roger Kristensen (leder av Yrkesseksjon kontor og administrasjon i Oslo), Trond Finstad (leder av Yrkesseksjon kontor og administrasjon sentralt) og Dagfinn Øien (det sentrale hovedverneombud i Oslo kommune)

Fagforbundet krever medbestemmelse i utarbeidelsen av fremtidens kontorløsninger

Tirsdag 19. september arrangerte Fagforbundet i Oslo en fagdag om fremtidens kontorløsninger. Her fikk deltakerne innblikk i forskningen på ulike kontorløsninger fra forskere ved AFI ved OsloMet og Stami. I tillegg tok blant annet leder av Yrkesseksjon kontor og administrasjon, Trond Finstad, til orde for at arbeidsgivere må bli bedre på å involvere tillitsvalgte i utformingen av fremtidens kontorløsninger.

Illustrasjon hjemmekontor

Regler og råd for hjemmekontor

I et tidligere nyhetsbrev kunne du lese at svært få av Fagforbundets medlemmer har skriftlig avtale om hjemmekontor. Det skal du ha hvis du jobber hjemmefra som en fast ordning! Arbeidstilsynets sider om hjemmekontor er en glitrende ressursbank med regler og råd. De har også en mal til en avtale som kan lastes ned og tilpasses den enkelte virksomhet. Den kan du tipse tillitsvalgte eller arbeidsgiver om hvis du mangler en avtale.

illustrasjon - kontor - datamaskin - IT - skjerm - veileder - økonom - Sigurd Xiao Wu

Vi arrangerer fagdag arkiv tirsdag 28. november. Meld deg på allerede nå!

Tirsdag 28. november arrangerer vi fagdag arkiv med mange spennende og aktuelle temaer. Vi har allerede flere innledere på plass. Fullstendig program kommer fortløpende. Meld deg på nå!

Logo

Gratis førpremiere og foredrag om kunstig intelligens på LO IKT-konferansen 11. oktober 2023

LO IKT-konferansen avholdes 11. oktober 2023. Tema for konferansen er kunstig intelligens og hvilke endringer dette kan medføre for arbeidslivet i framtiden. Den brennaktuelle dokumentarflmen "After Work" vises og Morten Goodwin innleder om kunstig intelligens.

quiz

Ukesquiz

Ta Yrkesseksjon kontor og administrasjons ukesquiz og test dine kunnskaper, enten alene eller sammen med gode kollegaer over en kaffekopp.

kontor - skjerm - IT - illustrasjon - data - datamaskin - veileder - rådgiver - telefon - samtalerAnn-Mari Rønning - veileder

Unik mulighet til å utvikle deg som leder

Fagforbundets topplederprogram er sterkt anbefalt av tidligere deltakere, og beskrives som en unik mulighet til å utvikle seg som leder. Gjennom programmet møter du forelesere fra prestisjefylte AFF, kjent fra Solstrandprogrammene, og som i flere år har ligget høyt på Financial Times-rangeringen av verdens beste etter- og videreutdanningsprogrammer. Klikk deg inn og se om også du kan være aktuell for faglig påfyll.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?