Nyheter

PBLs eieraksjon mot kutt i pensjonstilskudd

PBL planlegger onsdag 24.11.21 en aksjon der de oppfordrer sine medlemmer til å stenge barnehagene sine kl. 14.00 i protest mot regjeringens forslag om å kutte i pensjonstilskuddet til private barnehager. Her kan du lese hva vi mener om den planlagte aksjonen

Jubilantmarkering på Hotel Bristol

Endelig kunne vi igjen samles for å markere jubilantene i Fagforbundet Barn og Oppvekst, Oslo med middag og underholdning.

Vi trenger deg som tillitsvalgt

Den tillitsvalgte er bindeleddet mellom det enkelte medlem og arbeidsgiver. Fra 1. – 5. november feirer vi tillitsvalgtuka med arrangementer og kurs.

Nok en seier for våre medlemmer

Ukas andre tariffavtale er i boks! Etter lang tids engasjement fra tillitsvalgte fra oss og Utdanningsforbundet har vi endelig landet tariffavtale i Christinedal Kunst- og kulturbarnehage.

Endelig tariffavtale!

I over ett år har de ansatte i Forskningsparken Montessoribarnehage ønsket seg en tariffavtale. Etter mange runder både blant personale og sammen med Fagforbundet og Utdanningsforbundet har de endelig fått på plass en tariffavtale. Fagforbundet Barn og Oppvekst, Oslo gratulerer!

Lær om barn og unges psykiske helse

Jobber du med sårbare barn og ønsker å bli en bedre kontoransatt? Nå kan du søke på kontorfaglig utdanning i kommunale helse- og sosialfaglige tjenester for barn, unge og deres familier. Fristen er 1. desember.

Hvordan bidra til et bra miljø

Bli med på lunsjseminar for fritidsklubbansatte og feltarbeidere, om et faglig utfordrende tema, den 25. oktober fra klokka 12.00 til 15.00 på idylliske Årvoll gård.

Bli med på kurs hos Fagforbundet Oslo

Trenger du å sette deg inn i lover og avtaler som tillitsvalgt, eller trenger du en oppdatering? Fagforbundet Oslo har kurstilbud til tillitsvalgte og andre fagorganiserte.

Ny kulturmarsj for rettferdig pensjon

Kulturarbeidere kjemper for rettferdig pensjon. Onsdag 29. september, klokka fire på ettermiddagen, går arbeidere fra teatre og scener på nytt i Oslos gater. De krever at teaterdirektørene må handle.

Få plasser igjen til Menn i barnehagen 2021

Trenger du faglig påfyll? Den 28-29. oktober holdes konferansen Menn i barnehagen 2021 i Ålesund. Den er kun for menn og det er fortsatt ledige plasser.

Gratis fagkurs for deltidsansatte i helse og oppvekst

Jobber du inntil femti prosent deltid innenfor helse- og oppvekstsektoren kan du søke på gratis fagkurs. Kursene gjennomføres over nettet på dagtid fra 22. september til desember.

Nytt medlem i Faglig råd for helse- og oppvekstfag

Den første september ble Helge Sporsheim, leder for Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet Oslo, medlem i Faglig råd for helse- og oppvekstfag. Der skal han gi råd til fag- og yrkesopplæringa.

Tariffkravene er vedtatt

Tariffkravene fra Fagforbundet Barn og Oppvekst, Oslo ble enstemmig vedtatt

Marian er vernepleier og stiller til Stortinget for SV

Marian Hussein fra er nummer to på SV Oslos Stortingsliste. Hun er vernepleier i bunn og begynte virkelig å engasjere seg når høyrebyrådet i Oslo ikke lyttet til verken vanlige arbeidsfolk eller de som er avhengige av den offentlige velferden.

AKS-dag fører til idéhefte

Fem heldige vinnere av insekthotell og humlekasse skal lage idéhefte for miljøaktiviteter til glede for alle i Aktivitetsskolen i Oslo kommune (AKS).

Justyna sto på krava og fikk til slutt gjennomslag

Justyna Grzywaczewska er plasstillitsvalgt på Stovner skole og jobber godt for å få til gode arbeidsvilkår for medlemmene våre.

Bli med på underskriftsaksjon for lovfestet rett til heltid

Hver femte medlem av Fagforbundet ønsker seg større stilling. Deltidsansatte sliter med å få boliglån, har manglende forutsigbarhet i hverdagen og dårlig pensjon.

Nå kan du forhåndsstemme

Bruk stemmeretten. Fra 10. august kan du forhåndsstemme i kommunen din. Husk legitimasjon og hold avstand hvis det blir kø.

Seher Aydar sin vei til Rød Ungdom var solidaritets- og fredspolitikk

Seher Aydar er andrekandidat for Rødt på Stortinget. Det er viktig for henne at alle skal få leve verdige liv, uavhengig av kjønn, legning, bakgrunn og at sikkerhetsnettet fungerer. Vi har tatt en prat med henne.