Til hovedinnhold

Enighet i forhandlingene

Roger Dehlin, leder av Fagforbundet Oslo og Per Egil Johansen, leder av LO Kommune Oslo foran Oslo rådhus.

Roger Dehlin, leder av Fagforbundet Oslo og Per Egil Johansen, leder av LO Kommune Oslo foran Oslo rådhus. (Foto: Anders Greif Mathisen / Fagforbundet Oslo)

Det har blitt enighet i mellomoppgjøret for Oslo Kommune.

30.04.2023 av Anders Greif Matihisen
Sist oppdatert: 05.05.2023

Lønnsøkning for hele laget

 

LO Kommune Oslo har kommet til enighet med Oslo kommune om et resultat som gir alle ansatte minst 32 600 kroner i kronetillegg. De som har lønnstrinn 36 og høyere får en økning på 6 %. Lønnsøkningen har virkningsdato fra 1. mai 2023. Til sammen utgjør dette en ramme på 5,4 %, som er høyere enn ramma for frontfaget. Her har partene blitt enige om en ramme som bidrar til å tette noe av den mindrelønnsutviklinga som kommunal sektor har opplevd de siste oppgjørene. 

 

Historisk høyt tillegg

 

-  Dette er et historisk høyt tillegg i et mellomoppgjør og gir en lønnsvekst for alle medlemmen vårene i Oslo kommune, uttaler en fornøyd Roger Dehlin, leder Fagforbundet Oslo. 

 

- Det er selvfølgelig ikke alle deler av avtalen vi er like fornøyde med, men helheten gjør at vi har kommet til enighet. Det har vært viktig for oss å sikre en solidarisk profil, og med en tydelig lavlønnsprofil er dette noe vi kan leve med, sier Dehlin videre. 

 

32 600 kroner til alle

 

- Vi har fått en avtale som sikrer et kronetillegg på 32 600 til alle. Jeg er fornøyd med at vi har kommet til enighet, men det har vært et vanskelig klima mellom enkelte av sammenslutningene, fortsetter han.

 

Forundret over Unio

 

- Det er naturlig at de ulike forhandlingssammenslutningene har ulike prioriteringer inn i et lønnsoppgjør, men det har vært en uskreven regel under forhandlingene i Oslo kommune at man argumenterer for sine egne krav. I dette oppgjøret er vi forundret over at Unio har brukt betydelige ressurser på å argumentere mot LO Kommune Oslo og hva LO har godtatt i frontfagsoppgjøret. I sitt siste krav, som ligger offentlig ute, formulerer Unio seg slik: "De siste oppgjørene har hatt en lavlønnsprofil. Denne trenden kan ikke fortsette om Oslo kommune skal ivareta den kvaliteten i tjenestene kommunens innbyggere forventer og fortjener", kan Dehlin fortelle.

 

Sikrer kjøpekraften

Dehlin uttaler videre at helheten i oppgjøret er bra for Fagforbundets medlemmer og at dette vil være med på å sikre kjøpekraft for alle de som er med på å holde byens skoler, sykehjem og barnehager i gang:  - Og jeg er glad for at vi unngikk konflikt, avslutter Dehlin. 

 

Fagforbundet Oslo representerer 16 000 arbeidstakere i Oslo kommune.  

Relaterte dokumenter:

Relaterte artikler:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?