Til hovedinnhold

Stolt av Lars

OL i Beijing trenger de beste løype kjørerne og Bymiljøetaten bidrar med Lars Katzemaier som sørger for gode forhold til skiløperne.

17.02.2022 av Terje Strømsnes
Sist oppdatert: 18.02.2022

Vi har fått en oppdatering i fra Lars Katzemaier om hvordan det er å jobbe i Beijing:

Her er det kaldt, jeg kom ned 10 februar. Men skulle ha vårt her nede fra 24 januar, det ble forsinkelser. Heldigvis var den andre utenlandske løypekjøreren, en Canadier som jeg jobbet med i Korea her og hadde gjort seg godt kjent med løyene og alt som er rundt.

Så det var bare å hive seg rundt og bli kjent med løypene og hjelpe til med konkurranse prepareringen av løypene. Det er tre dyktige Kinesiske løypekjørere som jobber sammen med oss. Så vår jobb er å planlegge preparering og holde kontakt med FIS juryen.

Dagen begynner med å preparere løypa da den som regel skal være ferdig til kokka 09:00, vi begynner som regel mellom 04:00 og 05:00, så har vi somregel fri et par timer hvis været tillater det. Deretter har vi et møte med juryen der vi planlegger neste dags preparering, så må vi ha et møte med de kinesiske preparerende og en tolk da de ikke kan engelsk. På dette møtet må vi ha en bombesikker plan for alle de fire løypekjørerne som skal ut og preparere på natt/morgen siden vi ikke har mulighet til å kommunisere med de på natta, dett går veldig bra.

Den Canadiske løypekjøreren dro hjem i dag så de siste dagene har jeg tatt over hele ansvaret for preparering, og det har jeg ut resten av lekene.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?