Til hovedinnhold

Justyna sto på krava og fikk til slutt gjennomslag

Justyna Grzywaczewska er plasstillitsvalgt på Stovner skole og jobber godt for å få til gode arbeidsvilkår for medlemmene våre.

20.08.2021 av Anders Borg
Sist oppdatert: 20.08.2021

Justyna Grzywaczewska jobber til daglig på Stovner skole som barne- og ungdomsarbeider og er også Fagforbundets plasstillitsvalgte på skolen. Skolen har 23 medlemmer og Justyna har siden hun ble valgt virkelig stått på for de som har trengt hjelp. I tillegg til den vanlige oppfølgingen av medlemmer har Justyna fått økt stillingen til ett av våre medlemmet fra 50 til 100 prosent og ett medlem til å få utvida kontrakten sin som vil utløse krav på fast ansettelse.

Hvordan har prosessen for å få til dette vært og hvordan har samarbeidet med skolen vært?

Prosessen var veldig vanskelig og tok tid. Medlemmet vårt hadde fortrinnsrett, men skolen ville ikke ansette henne. Derfor inviterte ledelsen flere til intervju. Etter hele prosessen var jeg veldig tydelig på at jeg ikke kommer til å støtte noen andre enn vårt medlem. Det endte med at vi ble enige om at hun skulle få stillingen.

Ansettelsesprosessen med forlengelse av kontrakten var mye lettere. Jeg hadde med meg vara, som er ansatt som baseleder på intervjuene og hadde mye bedre samarbeid med ledelsen. Medlemmet har skrevet under kontrakt som i januar gir fast ansettelse.

 

Har du noen tips til andre tillitsvalgte for å få til dette? Hva er det viktigste

Jeg synes at det var vanskelig og stressende, men ga meg en fantastisk følelse til slutt. Det viktigste er å være tydelig og konsekvent, men man må ha god tone med ledelsen i alle samtaler. Man må være tålmodig og ha «is i magen».  

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?