Til hovedinnhold

Sammen er vi OSS dag 2

I forbindelse med Fagforbundsuka har vi laget en serie med presentasjon av noen av våre medlemmer.

23.06.2020
Sist oppdatert: 23.06.2020

Fagforbundet Barn og Oppvekst, Oslo organiserer en rekke yrkesgrupper og ansatte med ulik kompetanse. I forbindelse med Fagforbundsuka har vi laget en serie med presentasjon av noen av våre medlemmer. Her får du et lite innblikk i hvem Fagforbundet Barn og Oppvekst, Oslo er.

Dette er den andre artikkelen i serien

Vil du lese om idrettspedagogen og læreren kan du lese om det her.

 

Miljøarbeideren

Kim Føleide er miljøarbeider på Lofsrud skole.

{insert_ep_object class="right" style="float: right;" templateName="image_half" profileId="" imageId="74944" description1="" description2="" align="right" href="" type="imageTemplate"}

 

Hvordan ser en vanlig dag på jobb ut for deg?

En typisk dag for meg starter med et møte med resten av miljøteamet, hvor vi diskuterer hvordan vi kan gjøre skolehverdagen bedre for ungdommene. Dette gjennomfører vi ved å tilby forskjellige aktiviteter til ungdommene iløpet av eller etter skoledagen. Det være seg organiserte turneringer, spille badminton med ungdommene i friminuttene eller chille på skolen med pizza og se på en Champions league kamp. Og selvfølgelig den gode samtalen!

Det beste med å jobbe som miljøarbeider er at man får et helt spesielt bånd med ungdommen som går utover skoledagen. Dette er med på å trygge ungdommen sosialt og bygge kompetanse på en annen måte enn det de gjør inne i klasserommet. 

Hvorfor valgte du å bli medlem av Fagforbundet?

Jeg valgte å bli medlem i fagforbundet fordi at det gir meg en trygghet og forutsigbarhet i arbeidshverdagen. Jeg vet at om det skulle dukke opp noen spørsmål eller situasjoner hvor jeg som arbeidstaker eller mine medlemmer er usikre på, har vi et velfungerende forbund som gir oss gode råd og støtte. Sammen er vi sterkere!

 

Barnehagelæreren

Stine Kristinsdatter er barnehagelærer og pedagogisk leder i Christiania barnehave Bjørndal 

{insert_ep_object class="right" style="float: right;" templateName="image_half" profileId="" imageId="74945" description1="" description2="" align="right" href="" type="imageTemplate"}

 

Hvordan ser en vanlig dag på jobb ut for deg?

En vanlig dag i barnehagen er aldri en vanlig dag. En vanlig dag i barnehagen er fylt med lek, som tar uante veier og har ubegrensede muligheter. Kanskje en frihet. Leken oppstår på alle steder og finner sin plass på de utroligste steder. Et tårn av matbokser blir beseiret av en dinosaurbrødskive og plutselig kommer det en elv rennende når vannet i koppen helles utover bordet. 

 

Som pedagogisk leder i barnehagen jobber jeg tett med barn, foreldre og ansatte. Det er en spennende og utfordrende jobb med mennesker hvor jeg lærer noe nytt hver eneste dag. Med en sterk yrkesstolthet har jeg mulighet til å være med på en barnehagehverdag full av uante muligheter med dyktige barnehageansatte.

 

Hvorfor valgte du å bli medlem av Fagforbundet?

Først og fremst er jeg medlem av Fagforbundet for å kjempe for rettighetene våre. Det er ikke en selvfølge at vi har dem, og vi må fortsette å kjempe! Videre mener jeg at Fagforbundet har en enorm styrke ved å organisere alle yrkesgrupper i barnehagen. Fagforbundet har dermed kunnskap om utfordringer i alle ledd av barnehagen. For å kjempe for bedre arbeidsvilkår og høyere bemanning i barnehagen må vi som jobber i barnehage stå sammen! Fellesskap og samhold gjør oss sterkere. Fagforbundet Barn og Oppvekst Oslo arrangerer også månedlige nettverksmøter for barnehagelærere, hvor jeg får delta i kritiske diskusjoner og faglig påfyll. Dette tilbudet er noe jeg har fått enormt mye ut av ved å dele både gleder og frustrasjoner sammen med andre. Det er alltid mer å kjempe for i barnehageprofesjonen og jeg opplever at Fagforbundet kjemper sammen med oss. 

 

God Fagforbundsuke! 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?