Til hovedinnhold

50 000,- til Dråpen i Havet

(Foto: Knut Bry/Tinyagent)

Vi krever handling!

15.09.2020
Sist oppdatert: 15.09.2020

9 september våknet vi opp til bilder av et Moria i brann. Flyktningleiren Moria hadde kapasitet til 3.100 mennesker.  Opp mot 13.000 flyktningene hadde dette som sitt midlertidige hjem, av disse er 5000 barnMennesker som i utgangspunktet ikke hadde noe har nå om mulig enda mindre.  

Dette er en veldefinert, akutt humanitær katastrofe. Norge har de nødvendige musklene til å stille opp med fagfolk, transport og mottak i Norge.  Kommune-Norge roper at de kan ta imot langt flere enn de 50 regjeringen har sagt vi skal hente hjem. Solidariteten og innsatsviljen i det norske lokalsamfunnet må bringes inn i regjeringens kontorer. Vi mangler en handlekraftig og solidarisk regjering som kan skifte fokus, øke tempo og bruke den store kapasiteten og erfaringene vi allerede har. 

 «Mens Syria, DR Kongo og Colombia huser rundt 20 millioner fordrevne til sammen, klarer ikke Europa å håndtere 20.000 asylsøkere som er strandet på den greske øya Lesvos og USA stenger sine grenser for alenemødre på flukt fra organisert vold i Sentral-Amerika. Vi kan ikke fortsette å akseptere at land på den nordlige halvkulen bygger stadig høyere murer, mens fattige og mellominntektsnasjoner er vertskap for det store flertallet av verdens fordrevne» 

 - Jan Egeland 

Dette er ikke tiden for symbolpolitikk. Det er tid for handling. 

Fagforbundet Barn og Oppvekst, Oslo har i dag vedtatt å bevilge 50 000,- til Dråpen i Havet. 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?