Til hovedinnhold

Onsdag 19. april 2023
Fagseminar i Motiverende Intervju

19
apr.
2023
09:00 15:00

Sted
Hausmannsgate 6,
Oslo

Kontaktperson
Fatmira Maksuti og Ellinor Lønnå
911 36 764

fatmira.maksuti@fagforbundet061.no / elloen@ous-hf.no

Yrkesseksjon Helse og Sosial i Fagforbundet Sykehus og Helse og Fagforbundet Pleie og Omsorg ønsker velkommen til Fagseminar i Motiverende Intervju for våre medlemmer den 19.04.23.

"Motiverende Intervju (MI) er en samarbeidsbasert samtaleform med mål om å styrke personens egen motivasjon for, og forpliktelse til, endring." Miller og Rollnick (2013).

MI er mer enn en teknikk. Det er et sammenhengende sett av metoder, og en grunnleggende holdning/verdisett. MI er anvendelig og kan blant annet benyttes innen avhengighet, trening, kosthold, relasjonelle utfordringer, risikoatferd og behandlingsmotivasjon. MI ble utviklet som en måte å jobbe med ambivalens og endring, og det kan gjerne kombineres med andre former for samtaleterapi.

Dette fagseminaret har en praktisk tilnærming, og egner seg for medlemmer som jobber med pasienter og brukere som er i behov av endring. Det blir gjennomgang av holdningssettet i metoden, kommunikasjonsferdigheter, ulike teknikker, samt at det vil være mye ferdighetstrening. 

Det blir øvelser i kommunikasjonsferdigheter 1 til 1 og i små grupper på 3-4 stykker.

Om kursholder:

Sunniva Ask er psykiatrisk sykepleier og har videreutdanning i MI. Sunniva jobber til daglig som behandler ved Seksjon Ruspoliklinikker på Oslo Universitetssykehus og har lang erfaring med å undervise i MI og i å bruke MI som terapeut selv.

Kurset starter kl.09.00  og varer til15.00. Det blir servert lunsj.

Påmeldingfrist: 17.04.23

Husk at det er begrenset antall plasser på fagseminaret!

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?