Til hovedinnhold

Mandag 20. mars 2023
PSYKOLOGISK TRYGGHET OG KOLLEGASTØTTE – MEDLEMSSEMINAR

20
mar.
2023
16.30 18.00

Yrkesseksjon Helse og Sosial i Fagforbundet Sykehus og Helse ønsker velkommen til medlemsseminar mandag 20 mars 16.30-18.00. Seminaret er for våre yrkesaktive medlemmer, er gratis, og det serveres enkel mat!

 

Mange ansatte i helse føler seg daglig i skvis mellom pasientenes behov og ressursene som er tilgjengelige. Medlemmer av Fagforbundet forteller om følelser av å ikke strekke til på jobben, om frustrasjon over budsjettkutt og at de berøres av selv å slite og ikke minst av å se kollegaer være slitne. Mange steder er sykefraværet høyt.

 

Fagforbundet mener at hovedansvaret for gode arbeidsmiljø ligge hos arbeidsgiver. Likevel er vi alle medansvarlige for å bidra til at det er godt å være på jobb. Foredragsholder Cecilie Benneche er opptatt av det man kaller psykologisk trygghet på arbeidsplassen. Hvordan kan hver og en av oss bidra til et raust og inkluderende arbeidsliv, og hva kan vi gjøre for å støtte kolleger som har det vanskelig?

 

Cecilie Benneche, psykolog og forfatter av boka «Hva føler du nå – enkle råd mot indre uro». Hun har blant annet skrevet: «Følelsene får skylda for mye, og dette er den alvorligste anklagen: Man blir syk av å føle! Det stemmer ikke, men all skremselspropagandaen siver langsomt inn. Vi kan ende med å bli livredde for å føle fordi vi tror det gir oss hjerteinfarkt, depresjon og det som verre er. Følelser er selvsagt ikke farlige. Det er alt det vi gjør for å unngå følelser som gir oss trøbbel.»

 

Møtet foregår på Ullevål sykehus og er gratis for yrkesaktive medlemmer av Fagforbundet Sykehus og Helse, Oslo.

Påmelding til elloen@ous-hf.no før 15 mars. Merk påmeldingen «Følelser».  Mer praktisk informasjon sendes deltakere etter påmelding.

 

Vel møtt!

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?