Til hovedinnhold

Tirsdag 26. april 2022
Rusreformen - hva nå? Fagpolitisk medlemsseminar

26
apr.
2022
16:30 18:00

Yrkesseksjon Helse og Sosial i Fagforbundet Sykhehus og Helse og Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd ønsker velkommen til åpent fysisk medlemsseminar. Seminaret er gratis, og det serveres pizza!

Til møtet kommer Kenneth Arctander Johansen, daglig leder i den landsdekkende brukerorganisasjonen RIO - Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon. Han vil fortelle om hva som har skjedd på dette fagpolitiske feltet siden sommeren 2021, hvilke debatter som foregår nå og hvor veien bør gå videre. Det blir også tid til spørsmål og diskusjon om hvilke konskekvenser den offentlige debatten og de faktske endringene kan få oss som samfunnsborgere og for de av oss som jobber med pasienter innen rusfagfeltet. 

Sommeren 2021 var regjeringens forslag til rusreform oppe til behandling i Stortinget, men ble nedstemt. En bred og spennende debatt med tidvis høy tempertur bølget over Norge. Siden den gang har mye skedd på rusfeltet, og mer ser ut til å komme. Byrådet i Oslo har sagt at de ønsker å innføre så mye som mulig av reformen selv uten nasjonalt vedtak, i Oslo universitetssykehus har man startet opp heroinassistert behandling, vi har fått en offentlig avsløring av at politiet har brukt ulovlige tvangsmidler mot rusmiddelmisbrukere, og justisvesenet dømmer mildere og mildere i saker om narkotikabesittelse. 

Møtet foregår i sentrum av Oslo og er gratis for medlemmer av Fagforbundet - vi har 50 plasser. Påmelding til elloen@ous-hf.no før 25.april. Merk påmelding "Rusreformen". Mer praltisk informasjon sendes deltakere når påmeldingsfristen har gått ut.

Vel møtt! 

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?