Til hovedinnhold

Torsdag 24. juni 2021
Medlemsmøte

24
jun.
2021
15:00 17:00

Sted
Zoom
Oslo

Arrangør
Fagforbundet Sykehus og Helse

Kontaktperson


fagforbundet@ous-hf.no

Medlemsmøte i Fagforbundsuka!

Agenda:

Åpning m/ Leder Bjørn Wølstad-Knudsen                                       

Foredrag av

                                                                                            

Wegard Harsvik                                                                         


Hvordan har Norge blitt forandret etter nesten åtte år med en høyreregjering? I denne boken gjør forfatter Wegard Harsvik opp status: Vi har fått et samfunn med økende ulikhet og mer privatisering.

Harsvik jobber for tiden i LO, han har tidligere blant annet vært leder for Samfunnsavdelingen i Fagforbundet og har dessuten bred politisk erfaring fra både regjering og Stortinget. Han viser i denne boka hvordan budsjettkutt og reformer har påvirket livene til eldre, uføre og arbeidsledige. Han dokumenterer hvordan Solbergregjeringenes skattekutt til de rikeste skaper større forskjeller og ikke vekst og jobber i økonomien. Han drøfter også hvordan det har påvirket den politiske kulturen og ordskiftet at et høyrepopulistisk parti ble sluppet inn i regjeringen, og ser dette også i en historisk og internasjonal sammenheng.

Under ledelse av statsminister Erna Solberg har landet vårt blitt endret – Arven etter Erna gir stoff til ettertanke for alle som er opptatt av hvor vi som samfunn er på vei.

Avslutter med en kort orientering om mellomoppgjøret.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?