Til hovedinnhold

Nyheter

megafon illustrasjon

Medlemsfest 23.mars kl. 17:00 på Mela

Vi inviterer alle medlemmer til sosialt samvær, hygge, mat og underholdning. Det blir minikonsert med Ohnesorg. Ohnesorg er en Oslo-basert visegruppe som spiller både egne låter samt tolkninger av tradisjonelle arbeider- og frigjøringssanger. Quizmaster Steinar Hansgaard er også klar! Du må melde deg på til harriette.utheim@vel.oslo.kommune.no

Arbeider

Konferanse for alle tillitsvalgte 12. og 13.april

Vi inviterer til konferanse for alle tillitsvalgte 12. og 13. april i Fredrikstad. Samlingen vil foregå på Quality Hotel Fredrikstad, som ligger sentralt i byen med kort avstand til togstasjonen. Toget går fra Oslo S 12.april kl. 08:08. Vi reiser fra Fredrikstad 13.april kl. 13:39. Du må selv kjøpe billett, som blir refundert. Du får eget hotellrom. Dersom noen ønsker å dele rom, er det fint med beskjed. Du må gi beskjed dersom du har spesielle mathensyn. Meld dere på ved å sende epost til: post@fagforbundet148.no Frist for påmelding er 3. april. 2023 I tillegg til erfaringsdeling på tvers, diskusjoner og ulike presentasjoner fra foreninga, har vi gleden av å presentere: - Kristine Nergaard er forsker ved Fafo og har lang erfaring med å studere arbeidsmarkedet, lønnsdannelsen, tariffavtaler og arbeidskonflikter. Hun vil gi oss en oversikt over de viktigste utfordringene vi står ovenfor i norsk arbeidsliv, samt hvilken rolle tillitsvalgte har i å fremme gode arbeidsvilkår og medbestemmelse, særlig i krisetider. - Cathrine Amundsen fra For velferdsstaten kommer. For velferdsstaten en samarbeidsorganisasjon for fagbevegelsen, frivillige organisasjoner og politiske partier som jobber for å bevare og styrke den norske velferdsmodellen. Hun vil snakke om hvordan privatisering, konkurranseutsetting og markedstenkning påvirker offentlige tjenester og ansatte, samt hvilke alternativer som finnes for å sikre kvalitet og demokrati. - Cecilie Benneche er psykologspesialist med lang erfaring fra både klinisk praksis og organisasjonspsykologi. Hun vil gi oss noen praktiske tips og verktøy for hvordan vi som tillitsvalgte kan håndtere stress, konflikter og vanskelige samtaler på en god måte, samt hvordan tillitsvalgte kan bidra i å fremme et godt psykososialt arbeidsmiljø. Vi håper du har anledning til å delta på denne samlingen som vi tror vil være både nyttig og hyggelig for deg som tillitsvalgt! Vi gleder oss!

Vanessa Riviere er på streikebesøk på Egertorget i anledning NHO.barnehagene

8. mars handler om kvinnefelleskap

Bli med på kvinnedagen.

Tre personer holder ropert

Protokoll fra årsmøtet med protokolltilførsel

Her kan du lese protokoll fra årsmøtet.

Cathrin Snare er konstituert leder av Yrkesseksjonen helse og sosial Oslo. Her pakker hun snop til en morgenaksjon.

Bekymret over for få lærlingeplasser innen helsefag

Cathrin Snare sitter på vegne av LO Oslo i Yrkesopplæringsnemnda.

Tre personer holder ropert

Innkalling til årsmøte 25.januar kl. 17:00

Juletre

God jul

Vi ønsker ei riktig god jul <3 Og en spesiell takk til alle dere som arbeider i jula.

Årsmøte 2023

Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd, Oslo avholder årsmøte 25.januar 2023. Tid: Kl. 17.00 Sted: Fagforbundet Pleie og Omsorg, Hausmannsgate 6, 8.etg Saker som ønskes behandlet på møtet bes sendes post@fagforbundet148.no eller Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd, Oslo Hausmannsgate 6, 7.etg 0186 Oslo Innen 4.januar 2023

Hender i været

Medlemsmøte 30.november kl. 17:00

Vi inviterer til medlemsmøte på Melahuset 30.november kl. 17:00

Leder Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd Oslo.

To dager med kvinnehelse og arbeidsliv

Kvinner på tvers inviterer til samling lørdag 22. til søndag 23. oktober. Der møtes kvinnebevegelsen og fagbevegelsen for å løfte kvinnepolitiske spørsmål.

Synnøve Kleiven er miljøterapeut og medlem i Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd Oslo

Pride feirer at vi er forskjellige

Oslo Pride arrangeres hver år i juni. Det er en viktig markering for mangfold.

Per Egil Johansen og Roger Dehlin er fornøyde med meklingsresultatet.

Storstreik avverget: Et godt meklingsresultat i Oslo kommune

Etter mekling mer enn et døgn på overtid ble det enighet mellom LO Kommune Oslo og Oslo kommune i tariffoppgjøret. Oppgjøret gir reallønnsvekst for LO-medlemmene i Oslo kommune. I tillegg klarte forhandlerne å unngå lokale forhandlinger i årets oppgjør, noe som er en svært viktig seier for oss.

Per Egil Johansen, leder Kompetansesenteret i Oslo.

Stor fare for streik i Oslo kommune

Oppdatering kl. 20:40: Meklingen i tariffoppgjøret for de ansatte i Oslo kommune fortsetter videre utover kvelden på mandag. Om meklingen ikke fører fram kan 1406 LO-organiserte arbeidstakere i Oslo kommune være ute i streik fra tirsdag.

Riksmekleren  Illustrasjon

LO Kommune Oslo krever reallønnsutvikling for hele laget

- Vårt hovedkrav foran meklingen som starter i morgen er reallønnsutvikling for alle, slår Per Egil Johansen som er forhandlingsleder for 18 388 arbeidstakere i Oslo kommune fast.

streik illustrasjon streikevest drikkeflaske  streikeplakat

1325 Fagforbundet-medlemmer i Oslo kan havne i streik

-Vi håper på en konstruktiv mekling, men vil kun akseptere et meklingsresultat som ivaretar alle yrkesgrupper, sier Roger Dehlin som leder Fagforbundet Oslo foran meklingen om tariffoppgjøret i Oslo kommune.

Brudd i forhandlingene om tariffoppgjøret i Oslo kommune

Forhandlingene mellom Oslo kommune og de fire hovedsammenslutningene endte med brudd i dag. Dermed går oppgjøret til mekling.

Velkommen til 1. maifrokost

Vi ønsker velkommen til 1. maifrokost.

Fagforbundet Oslos leder Roger Dehlin

Forhandlingene fortsetter i Oslo kommune

Kl. 12.00 i dag overleverte forhandlingssammenslutningene sitt andre kravdokument i årets tarifforhandlinger. LO Kommune Oslo vektlegger økt reallønn til alle, seniortiltak, lærlinger og lønnskompensasjon for videreutdanning og kompetanseutvikling.

Roger Dehlin, leder Fagforbundet Oslo.

Lønnsoppgjøret Oslo kommune 2022: Hele laget skal ha et godt lønnsoppgjør!

Pressemelding fra Fagforbundet Oslo om lønnsoppgjøret i Oslo kommune 2022.

Linda Amundsen. Tillitsvalgt i Fagforbundet Oslo sporveiers arbeiderforening.

Hva betyr kvinnekamp i 2022

Innlegg i forbindelse med 8. mars. Av Linda Amundsen, trikkefører og tillitsvalgt i Fagforbundet Oslo Sporveiers Arbeiderforening.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?