Til hovedinnhold

På helsa løs - forum om personlig økonomi og mental helse

Roger Kristensen er leder for Yrkesseksjon Kontor og Administrasjon Oslo.

Roger Kristensen er leder for Yrkesseksjon Kontor og Administrasjon Oslo. (Foto: Birgit Dannenberg)

Bli med på en samling som er bra for deg.

10.11.2023 av Roger Kristensen
Sist oppdatert: 10.11.2023

Den 22.november samarbeider yrkesseksjonene Helse og Sosial Oslo og Kontor og Administrasjon Oslo om et yrkesseksjonsforum med temaet: På helsa løs – personlig økonomi og mental helse.

Renter og priser har økt kraftig

Til tross for at renta ble stående stille på 4,25% på det siste rentemøtet til Norges Bank, har både renter og prisene økt kraftig for folk flest de siste årene.

Mange opplever at lønna ikke strekker til

Tidligere har Norges Bank antydet en rente på rundt 4,5% gjennom 2024, men både kronekurs og prisvekst vil ha mye å si for renta fremover. Men allerede er det mange som opplever allerede at lønna ikke strekker til, i forhold til utgiftene.

Medlemmer ber om hjelp

Vi ser på dette som et særlig viktig tema nå om dagen.Mange tillitsvalgte opplever at medlemmer kommer til dem for å snakke om private problemer og utfordringer også, ikke bare de som angår arbeidsforholdet.

Nettopp derfor er det viktig at tillitsvalgte har kunnskap om disse prosessene og hvem som kan hjelpe.

Stiftelsen Rettferd, Namsfogden i Oslo, Asker og Bærum og Sparebank1 – Østlandet kommer

Vi har derfor invitert Stiftelsen Rettferd, Namsfogden i Oslo, Asker og Bærum og Sparebank1 – Østlandet til å komme å snakke om hvilke ordninger som finnes, hvor kan en søke hjelp, hva skjer dersom gjeld går til inndrivelse og ikke minst hva kan du gjøre før det går så galt.

Stiftelsen Rettferd jobber for å hjelpe enkeltpersoner i samfunnet, og har siden 2020 driftet hjelpetjenesten «Hjelp med NAV». På to år har de veiledet rundt 1600 brukere gjennom denne tjenesten, og de ser at behovet er økende.

Sparebank1 - Østlandet er LO sin samarbeidspartner på medlemsfordeler innenfor bank- og finanstjenester. I tillegg til at de gir økonomiske råd til alle kundene sine, har de egne finansieringsfordeler de de som er medlem i et LO-forbund.

Velkommen til forum  om personlig økonomi og mental helse den 22. november!

Her kan du melde deg på!

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?