Til hovedinnhold

Nyhetsbrev for juni 2022

Da er det snart ferietid for mange av oss. En pause fra hverdagens hverdagsligheter for å lade batteriene vil være kjærkomment for mange. Her er det siste nyhetsbrevet på denne siden av sommeren.

22.06.2022 av Anders Nordanger
Sist oppdatert: 22.06.2022

Da er det snart ferietid for mange av oss. En pause fra hverdagens hverdagsligheter for å lade batteriene vil være kjærkomment for mange. Å sove litt lenger. Å spise en is i solen. Å kunne bruke mer tid med ungene dersom man har det. Slappe av med musikk eller en god bok, eller noe annet du har lyst til.

Uansett hva du skal, ønsker vi deg en riktig god sommer.

Her er det siste nyhetsbrevet på denne siden av sommeren.

I dette nyhetsbrevet kan du lese mer om 

 • Redusert tilgjengelighet på fagforeningskontoret i juliiu.jpeg
 • Innspill til politiske programmet
 • Tariff 2022
 • Arbeiderbevegelsens historie
 • Ta vare på dere selv – sørg for å ha tillitsvalgt på arbedsplasseme
 • Verving
 • Yrkesseksjonsarbeid
 • Ungdomsarbeid
 • Pensjonistarbeid
 • Lokalpolitikk
 • Solidaritetsarbeid
 • Medlemsfordeler
 • Aktuelt

 

Redusert tilgjengelighet i juli måned

I juli skal de tillitsvalgte på fagforeningskontoret avvikle ferie. I den forbindelse vil vi ha mindre tilgjengelighet. Kontortelefonen sjekkes mandager og tirsdager. Ellers sjekkes e-poster sporadisk. IMG_9988.jpg

 

Innspill til politiske programmer

Høsten 2023 skal det være kommune- og fylkestingsvalg. De politiske partiene jobber nå med sine valgprogrammer, og meiser ut den politikken de skal gå til valg på. Fagforbundet skal påvirke partiene til å vedta politikk som er god for våre medlemmer.

Vi ber om innspill fra alle medlemmer om hva som er viktig for deg. Både i arbeidslivet og ellers i hverdagen. Du kan sende innspill anonymt via et skjema du finner her: https://forms.gle/Nzron17Q3YJWTfz77

Vi håper du tar deg tid til å gi dine innspill.

 

Tariff 2022:

Fagforeningen har medlemmer innenfor de fleste tariffområdene (arbeidsgiverorganisasjonene). tariff.jpgKommunesektoren er den største, men alle områdene er like viktige. Jo flere medlemmer vi har tilknyttet de ulike tariffavtalene, jo sterkere står Fagforbundet i forhandlingene for medlemmene sine lønns- og arbeidsvilkår.

Vi har medlemmer innenfor følgende områder (flere tariffavtaler med de ulike arbeidsgiverorganisasjonene)

Kommende lønnsoppgjør:​

 

Arbeiderbevegelsens historie

Onde tunger skal ha det til at fagbevegelsen er gammeldags og bakstreversk. Det vitner om stemmerett-fyrstikkjentene-aof.jpgmanglende historiekunnskap. Sannheten er at fagbevegelsen er ganske ung, og ideene radikale og progressive. I alle fall når man setter det inn i et historisk perspektiv.

Fagbevegelsens historie er spennende. Om du vil lese mer om hvordan vanlige folk gjennom organisering og samhold har formet historien, så er Fagbevegelsens arkiv og bibliotek et godt sted å begynne. Du finner de her.

 

 Ta vare på dere selv – sørg for å ha tillitsvalgt på arbeidsplassen

De fleste medlemmene i Fagforbundet Bergen har en plasstillitsvalgt de kan henvende seg til dersom de trenger hjelp eller lurer på noe. Tillitsvalgte har et stort apparat i ryggen som kan bistå
ved behov. Imidlertid har vi arbeidsplasser hvor det dessverre ikke er en tillitsvalgt på plass.

Dersom dere på din arbeidsplass ikke har valgt en tillitsvalgt (og dere har tariffavtale) så er det en sterk oppfordring om å gjennomføre valg. Da må noen være villig til å påta seg oppgaven. Du kan lese mer om dette med å være tillitsvalgt her. 

Om du har spørsmål til dette, kan du sende en e-post til leder@fagforbundet-bergen.no eller ta kontakt på telefon 411 02 444 

IMG_5026-2-1200x514.jpeg

Verving

På en arbeidsplass er alle yrkene viktige for at driften skal gå rundt. Når man anerkjenner hverandres kompetanse og bidrag inn i helheten blir også tjenestene man leverer bedre. Derfor organiserer Fagforbundet de aller fleste yrkene på arbeidsplassen din. Kjenner du noen som er uorganisert? Spør om de vil bli med i Fagforbundet. Du kan registrere de her.

 Det handler om å tørre å spørre.

Husk at du også får vervepremie når du verver noen. Hvilke vervepremier du kan velge mellom kan du se her.

 

Yrkesseksjonsarbeid

Det er en av de fire yrkesfaglige seksjonene som ivaretar medlemmene sine behov knyttet til faglig utvikling og yrkespolitisk påvirkningsarbeid. Om du har innspill til ting som bør tas opp, eller forslag til yrkesfaglige tilbud/tema som vi burde arrangere, så kan du ta kontakt med en av yrkesseksjonene våre.

 Kontaktinformasjon til yrkesseksjonene:

 Fagskoletilbud:

 

 Ungdomsarbeid

Alle unge medlemmer (de under 30 år) er også medlem i Fagforbundet Ung, som er Fagforbundet sin ungdomsorganisasjon. Du finner info om hva de jobber med her.

Om du ønsker å dra i gang aktivitet for unge medlemmer, eller du ønsker å engasjere deg i ungdomsarbeidet, så er du velkommen til å ta kontakt med ungdomsutvalget.

Kontaktinformasjon til ungdomsutvalget i fagforeningen:

 

 Pensjonistarbeid

Det er ingen grunn til å melde seg ut av Fagforbundet når du avslutter yrkeskarrieren. Vi ønsker at IMG_1245.jpgdu skal fortsette som pensjonistmedlem, og ta del i de tilbudene som pensjonistutvalget jobber med. De jobber med sosiale tilbud til pensjonistmedlemmer, og de er også kontaktpunkt når det gjelder fagforeningens arbeid for uføre.

Kontaktinformasjon til pensjonisttillitsvalgt:

  

Lokalpolitikk

 

Solidaritetsarbeid:

Fagforbundet er involvert i flere solidaritetsprosjekter. Her er noen av dem:

 

Medlemsfordeler:

Som medlem har du mange medlemsfordeler. Den viktigste er at du har (eller kan ha) en tillitsvalgt på arbeidsplassen. I tillegg til det har du:

  

Aktuelt

 

Følg Fagforbundet på Facebook

Facebook brukes aktivt for å spre artikler og arrangement. Dersom du har en Facebook-konto oppfordrer vi til å følge Fagforbundet Bergen der. Følg gjerne også Fagforbundet Vestland sin side.

Du finner sidene via følgende linker: 

 

Kontakt oss

Fagforbundet Bergen, avd 056

E-post: post@fagforbundet-bergen.no

Telefon: 55 90 00 90 / 918 71 603

 

Videoer

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?