Til hovedinnhold

En glad sak fra Helgelandssykehuset Sandnessjøen

Anne Rigmor Eliassen, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet på sykehuset, ønsker å dele en glad sak fra Helgelandssykehuset Sandnessjøen.

14.01.2022 av Sissel-Anne Clausen
Sist oppdatert: 14.01.2022

Ved medisinsk sengepost Helgelandssykehuset Sandnessjøen har vi to helsefagarbeidere som tar videreutdanning. Begge har søkt videreutdanning på eget initiativ i tillegg til å være i aktivt arbeid på sengeposten og har et travelt familieliv. Dette er driftige damer som ønsker god kompetanse i sitt arbeid og gir kolleger motivasjon og inspirasjon.

Kristin Olsen Holst (26) har jobbet på medisinsk sengepost siden januar 2020, etter flere år på Alstahaug sykehjem. Fra januar i år starter hun på det nye videreutdanningstilbudet innen observasjon- og vurderingskompetanse via Fagskolen i Viken, med studiested Nesna. Utdanningen gir spisskompetanse innen observasjon og vurdering for tidlig oppdagelse av funksjonssvikt og forverret helsetilstand. Stine Mari Målvatn Nilsen (35) har jobbet på medisinsk sengepost siden august 2020. Fra høsten 2021 startet hun videreutdanning innen kreftomsorg og lindrende pleie via Folkeuniversitetet, stedsbasert Mosjøen. Utdanningen gir spisskompetanse i arbeid med mennesker som er alvorlig syk eller døende. Til daglig arbeider damene på medisinsk sengepost, som er en generell indremedisinsk heldøgns avdeling hvor vi arbeider helhetlig med pasienter innen alle indremedisinske fagfelt. Kristin og Stine Mari er fornøyd med å starte på en ny og spennende videreutdanning som kan kombineres med småbarns liv og arbeid, gjennom at Helgelandssykehuset tilbyr utdanningsavtale.

«Det er en skikkelig gladsak at medarbeidere ønsker økt kompetanse og kan ta dette i kombinasjon med aktivt arbeid i Helgelandssykehuset. Medarbeidere som tar videreutdanning bidrar til et tverrfaglig godt miljø med fersk kunnskap. Jeg ser viktighet av at vi har rett person på rett plass og at jobbdeling er viktig i avdelings daglige virke», sier avdelingsleder Tomine Flæsen Dalen.


Anne Rigmor hovedtillitsvalgt for Fagforbundet på sykehuset synes dette er strålende nyheter. At de satses på helsefagarbeidere og videreutdanning, og at man ser nytten av deres kompetanse.

Rett person på rett plass til rett tid med rett kompetanse er en glad sak at arbeids giver tenker på , og at man ser verdien i jobbdeling. De to medlemmene får støtte av arbeidsgiver til videreutdanning ,samt at de bruker fagforbundets stipend ordning.

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?