Til hovedinnhold

Saksbehandlingsreglene i forvaltningsloven

Yrkesseksjon kontor og administrasjon og samferdsel og teknisk i Fagforbundet Vestland, i samarbeid med Fagakademiet AOF, har gleden av å invitere medlemmer i Fagforbundet Vestland til gratis nettkurs:

19.09.2021 av Svein Tore Heltne
Sist oppdatert: 19.09.2021

Saksbehandlingsreglene i forvaltningsloven

4 timers digitalt kurs 06. Oktober -21

Kl. 09.00 – 13.00

På Teams

Kurset gir en praktisk innføring i forvaltningslovens hovedregler. Målet er å vise hvordan lovverket er en rammebetingelse for god saksbehandling. Det blir fokusert på følgende temaer:

• Saksbehandlingsprinsipper og god forvaltningsskikk

• Begrepene vedtak, enkeltvedtak og forskrift

• Partsbegrepet

• Habilitetsreglene

• Taushetspliktsreglene

• Vedtaksutforming, begrunnelse og klage

• Litt om forslag til ny forvaltningslov etter NOU 5/2019

Det vil bli mulighet til å stille spørsmål og kommentarer underveis i kurset

 

Kurset er gratis for Fagforbundets medlemmer. Det er lagt opp til dialog med god anledning til å stille spørsmål underveis.

Meld deg på her

 

 

Foreleser

Kurt O. Bjørnnes, privatpraktiserende advokat med kontor i Skudeneshavn. Han har bred erfaring i arbeidsrett; både prosedyreerfaring som advokat og som kursholder og prosessveileder. Gjennom mange år har han utviklet kurs innen ulike juridiske emner. Flere tusen deltakere fra offentlige virksomheter har deltatt på kursene hans i blant annet arbeidsrett og forvaltningsrett. Inngående kjennskap til forvaltningens funksjon og virkemåte er hans styrke. Han benytter en utpreget praktisk tilnærmingsmåte til stoffet og gjør bruk av dialog og konkrete eksempler i undervisningen.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?