Til hovedinnhold

Valgintervju med Cecilie Terese Myrseth (Ap)

Cecilie Terese Myrseth er Aps 1. kandidat til Stortingsvalget 2021. Fagforbundet Tromsø har bedt henne svare på noen spørsmål på vegne av medlemmene.

03.09.2021 av Reinaldo Montalvao
Sist oppdatert: 03.09.2021

Fortell litt om deg selv:

Cecilie Terese Myrseth, 37 år, oppvokst i Lavangen og bor i Tromsø med sønnen min. De siste fire årene har jeg vært medlem i næringskomiteen og hatt ansvar for Arbeiderpartiets fiskeripolitikk.

 

Hva er din politiske bakgrunn?

Jeg er vokst opp med en bestefar som Ordfører i Lavangen for Arbeiderpartiet, i mine ungdomsår var jeg aktiv i ungdomsråd og Elevorganisasjonen. I 2007 ble jeg valgt inn i fylkestinget i Troms, der satt jeg i 8 år som fylkestingsrepresentant og 2 år som fylkesrådsleder før jeg ble valgt inn på Stortinget. De fire siste årene har jeg vært Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Troms og vært medlem i sentralstyret til Arbeiderpartiet siden 2019.

 

Har du et politisk idol?

Min avdøde bestefar «far» er nok den som jeg har som min indre rettesnor i politikken. Jeg bruker å tenke, hva ville far ha sagt, når jeg er usikker.

 

Hvordan kan Stortinget påvirke kommunepolitikken?

Det er Stortinget som bevilger penger til kommunene, og det er en politisk prioritering hvor mye penger som gis til kommunene. Kommunene trenger nok penger til å ansette flere lærere, sykepleiere og barnehagelærere. Velferd skapes ute i kommunene.

 

Hva er dine viktigste saker?

Et sterkt og stort Arbeiderpartiet er den eneste garantisten for at vi får skifta ut den borgerlige regjeringa med ei ny rødgrønn regjering som setter fellesskapet først.

I Troms vet vi at den største utfordringen er mangel på folk. Vi trenger en helt ny kurs, ledet av Jonas Gahr Støre med et sterkt Arbeiderparti, fra nord som kan sette kursen på ny for nord!

For å sikre

  • hele og faste stillinger, ei lønn å leve av.
  • en ny sosial boligreform som gir flere muligheten til å eie sin egen bolig i by og bygd
  • flere lærere, sykepleiere og annet helsepersonell, også desentralisert
  • trygghet for liv og helse
  • fylkesvei og nordnorgebanen som de to viktigste samferdselsprosjektene for å utvikle Troms
  • redde verden, kutte klimautslippene 55 prosent og skape nye grønne jobber

 

Har du noen gode stemmetips?

Du vil aldri finne et parti du er 100% enig i. Kjenn etter hva som er viktig for deg og dine, og hvilket samfunn du har lyst å være en del av. Håper Arbeiderpartiet kan være et godt valg for deg. Godt valg!

 

Har du en stemmetradisjon du vil dele?

Jeg bruker å pynte meg og stemme på valgdagen. Det er en høytidelig dag.  I år forhåndsstemmer jeg i frykt for å bli satt i karantene eller noe annet pga pandemien.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?