Til hovedinnhold

Yrkesprofil - Kulturkonsulent

Bland våre medlemmer er det mange forskjellige yrker. I dag presenterer vi en av disse og om en ansatt som jobber på en flott plass i byen vår, som mange er glade i - Kulturkonsulent.

20.12.2019
Sist oppdatert: 20.12.2019

Kulturkonsulent

Fagforbundet Horten har vært i kontakt med Hilde Wivestad, som er ansatt i Horten kommune på Kulturhuset 37 midt i sentrum av Horten.
Hilde har etter endt videregående skole et år på Romerike folkehøyskole med teater og musikkundervisning og et grunnfag i kulturadministrasjon fra Høyskolen i Bø.
Hun sier at det å være kulturarbeider er blitt en livstil, da man jobber når de fleste har fri. Vi gir oss ikke før jobben er gjort, selv om klokken blir 2 om natta.
Hilde og kollegaene hennes er tilbake på 37 etter å ha vært plassert rundt på forskjellige steder i kommunen mens bygget ble totalrenovert.
Hilde forteller at arbeidsoppgavene varierer ganske mye, alt fra scenerigg for teater og musikk, gjennomføring og markedsføring av arrangementer, klargjøre møtelokaler.

Ungdommene har fått egne lokaler i kulturhuset: Ung 37 er allerede godt besøkt etter nyåpningen, det er åpent alle ukedager etter skoletid og fram til kl 21.00. På Ung 37 kan man spille Playstaion, biljard, fotballspill, shuffleboard eller bare sitte å prate i de flotte lokalene og kose seg med et varmt måltid. Vi har også et spillrom for gaming som er åpent man-ons 15-18 for barneskolen og 18-21 for ungdomskolen og oppover.
Kulturhuset 37 har også 8 musikkbrakker, hvor 3 av de er fullt utstyrt med instrumenter og backline til gratis utlån for ungdom.

Kulturhuset 37 drifter også tilbudet til barn og unge med ungdomsklubb på Skoppum, en juniorklubb i Åsgårdstrand og Skaterampen på Bromsjordet.
Hvis ungdommene har forslag til aktiviteter, så strekker de seg langt for å få det til på kulturhuset eller i de andre klubbene!
En fredag i måneden er der åpen scene på 37, hvor ungdommene kan komme og vise hvilke talenter de har.
Hver vår er der også en festival på 37 som selvfølgelig heter Trettisjufestivalen.

Hilde mener at tilbudene de driver med for ungdom, absolutt er forebyggende arbeid og har gjennom mange år fått tilbakemeldinger fra «gamle» ungdommer om hvor viktig tilbudene var for dem når de vokste opp!
Vi er ikke lovpålagt, men vi har heldigvis politikere som ser jobben vi gjør og mener den er viktig

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?