Til hovedinnhold

Resyme i ord og bilder- fra turen till Bømlo.

Kjekk og interessant busstur med pensjonister og uføre til Bømlo, tirsdag 3. september 2019.

12.09.2019
Sist oppdatert: 12.09.2019

Vi dro til Bømlo med buss, kjørt av en veldig trivelig bussjåfør” og en påtroppende flink guide i Gassasundet og ble møtt med flott vær i Moster Amfi og av stedets dyktige guide. Hun fortalte om Moster sin over 1000 år gamle vikinghistorie, en historie som forteller om både Olav Tryggvason og Olav Haraldsson (Olav den hellige) som steg i land der og styrte Norge inn i en ny tid. Flere andre vikinger ble også beskrevet.

 

Først fikk vi omvisning i, og fortelling om, Moster gamle kirke som er en av de eldste steinkirkene i Norge. Videre gikk vi til det religions-historiske senteret på stedet. Her fikk vi høre om historiske fakta, myter og sagn i en ”trolsk atmosfære” med mange lyder i bakgrunnen. Vi fortsatte gjennom den gamle gruvegangen med utstilling av de mange bergarter som vi finner på Bømlo. Gruvegangen førte oss ut i selve amfiet, hvor vi i Amfikaféen ble servert ”Tora sin kjærlighetssuppe” (med biter av lammekjøtt, mange typer grønnsaker og urter), etterfulgt av kaffe og kake. Lunsjen smakte helt vidunderlig!

 

Turen vår gikk videre med buss og dyktig fortellende guide til Brandasundet, nord på øya via mange smale veier og bruer. Her så vi oss om ”på egenhånd” og avsluttet med å få servert kaffe og store, nystekte skillingsboller. Glade og fornøyde dro vi så hjemover og var tilbake rundt kl. 19.00.13utsiktfrabrandasundet.jpg

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?