Til hovedinnhold

LO Rogaland og NHO Rogaland vil trekke frem de arbeidsgiverne som tar inn lærlinger.

LO i Rogaland og NHO Rogaland planlegger sammen en kampanje på sosiale medier som løfter fram de aktørene og de bedriftene som tar inn lærlinger til høsten. Da er vi avhengig av hjelp fra alle dere i LO familien. LO Rogaland etterlyser noen lærlinger fra offentlig sektor.

03.06.2020
Sist oppdatert: 03.06.2020

I dag er vi mer avhengig enn noen gang at arbeidslivet åpner dørene og tar inn lærlinger, slik at vi kommer oss styrket ut av denne krevende tiden. 

Det er nå vi skal bygge kompetansen som samfunnet i framtiden trenger, både i offentlig og i privat sektor.

Covid19 har gjort dette arbeidet viktigere enn noen gang – men også vanskeligere enn noen gang.

Det er – og vil bli – krevende å skaffe nok læreplasser, særlig i år.

 

LO Rogaland og NHO Rogaland vil derfor trekke frem, og hylle dem litt ekstra, de jobbskaperne som fremdeles tar inn lærlinger og bidrar til å holde hjulene i gang.

 

Kampanjen vil i all hovedsak skje på Facebook. Her vil begge organisasjonene legge ut bilder som vi får tilsendt fra dere og bedriftene – sammen med en treffsikker tekst.

 

Dette blir publisert som en slags stafett to-tre ganger i uken - hvor vi trekker frem bedriftene som gode eksempler og gir de ros for samfunnsbidraget.

 

Vi hadde satt pris på om du kunne tatt et bilde i din bedrift eller i bedrifter dere vet skal ta inn lærlinger til høsten og sendt det til oss. Og aller helst i løpet av denne uken.

 

I så fall er det ønskelig med bilde av en eller flere representanter fra aktøren/bedriften (sjef, tillitsvalgt, ansatt eller lærlinger) som holder opp et større ark/plakat hvor det står «Vi tar inn lærlinger». Aller helst et bilde tatt der hvor arbeidet skjer, ute i felten (hvis det er i kontorfaget finn et egnet sted i bedriften, men unngå selve kontorpulten),  ta gjerne med logo fra aktøren/bedriften, og muligens med en av lærlingene dere allerede har. Gjerne få hjelp til noen å ta bildet slik at plakaten, logoer og ansiktene blir med.

 

Kampanjen er sterkt inspirert av tilsvarende opplegg fra NHO Viken Oslo. Se eksempler vedlagt og her: https://www.facebook.com/nhovikenoslo/photos/a.895207673902731/2924434194313392/?type=3&theater

 

Hvis dere lurer på noe og har spørsmål så ta direkte kontakt med; 

Atle Andersen, rådgiver, NHO Rogaland, på tlf 476 77 551 eller på mail,  Atle.andersen@nho.no  

Atle er nytilsatt rådgiver i NHO Rogaland og er den som organiserer og tilrettelegger denne kampanjen. Dere skal sende bildene direkte til han på mail og ikke via LO Rogaland.

 

Mvh Eirin🌸

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?