Til hovedinnhold

Yrkesprofilen: Ortopedteknikeren som er glad i trepartssamarbeid

(Foto: Kim Erik Hang. )

Henrik Strømsjordet stortrives som ortopedtekniker og oppfordrer den yngre generasjonen til å bli organisert. Les mer om Henriks hverdag.

11.02.2020
Sist oppdatert: 14.04.2021

Hvor lenge har du Jobbet i Sophies Minde Ortopedi AS?

– Jeg begynte som lærling Ved Sophies Minde Ortopedi AS i august 2011. Jeg liker å jobbe som håndverker og det får jeg mulighet til i denne jobben.

Hvordan er kollegaene dine?

– Mine kollegaer er inkluderende, flinke til å samarbeide og veldig kompetente.

Hvor lenge har du vært fagorganisert og hvorfor er det viktig?

– Jeg tror jeg meldte meg inn i 2014. For meg er trepartssamarbeidet viktig. Jeg mener også at det er viktig at arbeidstakere står sammen i spørsmål som angår oss alle. Felleskapet og solidariteten er viktig for meg.

Har du noen råd til den yngre generasjonen i arbeidslivet? Hvorfor bør de organisere seg?

– Jeg er vel strengt talt en del av den yngre generasjonen i arbeidslivet selv, men mitt råd vil være å fagorganisere seg. Ikke ta noe for gitt. Vi lever i et veldig godt land og vi må jobbe for å beholde det.

Hva er ditt yrkes første bud?

– Jeg vil si det er samarbeid.

Hva gjør egentlig en ortopeditekniker?

– En ortopeditekniker lager ortopediske hjelpemidler til mennesker med fysiske funksjonshemninger. Det vil si at vi lager proteser, ortoser, ortopediske såler og ortopedisk sydde sko. Vi samarbeider med ortopediingeniører som er den som treffer pasienten og avgjør hva pasienten trenger. Ortopediteknikeren er den som får jobben med å lage hjelpemidlet.

Hvordan starter din arbeidsdag?

– Vanligvis med en kopp kaffe. Så er det å sette i gang med de jobbene jeg har liggende fra gårsdagen. Jeg vil ikke si at ortopediteknikere har faste rutiner. Vi jobber jevnt med de jobbene vi har fått utdelt.

Hvordan avslutter du arbeidsdagen?

– Jeg gjør meg ferdig med det jeg holder på med og forbereder det jeg skal gjøre neste dag. Hjelpemidlene blir levert fortløpende ettersom de blir ferdige.

Hva gjør du på fritiden?

– Nå om dagen blir det mye tillitsvalgt arbeid. Utover det jeg liker jeg å treffe venner eller slappe av hjemme. 

{insert_ep_object templateName="image_center" profileId="" imageId="74086" description1="Foto: Kim Erik Haug." description2="" href="" type="imageTemplate"}{insert_ep_object templateName="image_center" profileId="" imageId="74085" description1="Foto: Kim Erik Haug." description2="" href="" type="imageTemplate"}{insert_ep_object templateName="image_center" profileId="" imageId="74087" description1="Foto: Kim Erik Haug." description2="" href="" type="imageTemplate"}
;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?