fra-larling-til-fast-ansatt

Fra lærling til fast ansatt

(Foto: Ottesen, Steinar)

Henry var en pliktoppfyllende lærling og nå er han fast ansatt. Akkurat slik det skal være. Vi har spurt han 12 spørsmål om arbeidslivet.

30.11.2020
Sist oppdatert: 02.12.2020

Hvor lenge har du jobbet i kommunen?

- Dette er andre året i Utdanningsetaten. Jeg startet august 2018 og jobber med generell IT drift og som servicedesk medarbeider.

Har det vært noen store endringer innenfor ditt fagfelt i løpet av din karriere?

- På grunn av fagfeltet IKT er alt i bevegelse hele tiden. En stor endring som skjer nå er at alle bedrifter flytter seg til skybaserte løsninger.

Hvordan starter din arbeidsdag?

- Dagen min starter ved å logge på systemene våre/telefonkø. Fortsette med saker fra tidligere dager og motta og behandle saker og telefoner som kommer inn videre.

Hvordan avslutter du arbeidsdagen?

- Jeg pleier ofte å passe på at alle saker jeg ikke blir ferdig med har jeg kontroll på til neste dag, og noterer ned ting jeg trenger å ha med meg videre.

Hva er det som gjør at du trives i jobben din?

- IT er en av de mest moro og spennende fagfeltene, sammen med Elektro og Telekommunikasjon. Men IT har den spesielle luksusen med at man kan jobbe med hendene og med tastatur. Man får satt opp infrastruktur og jobbet på brukerflaten.

Pandemien gjorde at vi i større grad jobber mer digitalt og tatt i bruk en del nye verktøy. Hvordan opplevde du overgangen?

Det er litt forskjellig fra person til person. På grunn av min private interesse for IT hadde jeg 2 skjermer, stasjonær pc og alt som trengs for å utføre arbeidet hjemmefra lenge før Covid-19. Det var en veldig enkel overgang for meg.

Hvordan er det å jobbe på hjemmekontor?

Det er identisk til slik det er på jobb, bare mindre sosialt. Som tærer litt på motivasjon.

Har du noen råd til de som jobber på hjemmekontor?

- Hold ut, det varer ikke for alltid (bank i bordet). Og prøv å vær aktiv på de plattformene vi har for å snakke med hverandre (Teams, discord, slack osv)

Utviklingsmål – hvordan ser du for deg arbeidsdagen din om 5 år?

- For meg håper jeg at jeg jobber fult innen nettverksdrift/serverdrift.

Hvordan er kollegene dine i din avdeling?

- Mange kollegaer deler samme interesser innen IT og det er den lidenskapen vi deler som gjør det veldig lett å jobbe sammen

Hvordan er kollegene du er i kontakt med – de som trenger IT-hjelp?

De fleste er hyggelige og lette å snakke med. Tror vi vet at de kanskje trenger hjelp med noe IT problem, men senere kan det hende jeg trenger hjelp med noe økonomi. Så vi samarbeider alle sammen.

Hvor lenge har du vært fagorganisert og hvorfor er det viktig?

- Jeg husker ikke når jeg ble fagorganisert, men er vel ca 1 år. For meg er det vesentlig når bedrifter er i bevegelse, og mange stillinger endres.
 

 

 


 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?