Til hovedinnhold

Vil ta kampen mot eiendomsbaronene

Fagforbundet Ung er redd for medlemmenes utsikter til å eie egen bolig i framtida. – På fem år har bolig blitt den saken ungdom er mest opptatt av og det er ikke overraskende slik markedet har utviklet seg, sier nylig avgått leder av Fagforbundet Ung, Victoria De Oliveira.

Landsmøtet er over: – Fy flate for et lag

Slik avsluttet Mette Nord Landsmøtet 2022, der Fagforbundet har staka ut den politiske kursen for de neste tre åra.

– Det trengs en fredsavtale nå

– Den israelske statsministeren sa nylig at han ønsket en tostatsløsning. Det var en sterk erklæring og vi skal stille han ansvarlig, det sa utenriksminister Anniken Huitfeldt fra talerstolen under Fagforbundets landsmøte.

Ga 1,2 millioner til ukrainske barn

Fagforbundet vant nylig en sak på vegne av 18 medlemmer ved Råde asylmottak. På landsmøtet fikk SOS barnebyer saksomkostningene som ble tilkjent Fagforbundet - 1,2 millioner kroner.

– Velferd og trygghet kommer ikke av seg selv. Det kommer med Fagforbundet

Peggy Hessen Følsvik hyllet arbeidet Fagforbundets medlemmer gjør for samfunnet. – Takk for at dere skaper verdier, sa LO-lederen i talen til landsmøtet.

Streikende tok landsmøtet med storm

Sammen med Elling fra Gatas Parlament rocka de streikende fra private barnehager i Oslo Fagforbundets landsmøte.

– Sammen forandrer vi Norge

– I arbeiderbevegelsen er Fagforbundet det bankende, røde hjertet. Det ligger på venstresiden og umulig å klare seg uten. Slik satte statsministeren standarden i sin tale til landsmøte.

Arbeidsmiljøpris til postveteran fra Hamar

Fagbladet: Per Jakobsen ble tirsdag ettermiddag vinner av den første arbeidsmiljøprisen i Fagforbundets regi. Tildelinga skjedde til stående applaus i landsmøtesalen.

Den nye ledelsen i Fagforbundet

Landsmøtet har talt og disse skal lede hele Fagforbundet-laget de neste tre årene.

Ny nestleder i Fagforbundet

Helene Harsvik Skeibrok er valgt til ny nestleder i Fagforbundet. – Jeg ønsker å gjøre en forskjell i livet til vanlige folk. Det er dette det handler om for meg, sier den nye nestlederen.

Internasjonal støtte til streikende barnehageansatte

Besøkende fra europeisk fagbevegelse tok turen til Nonneseter barnehage for å vise solidaritet med de ansatte som streiker for en rettferdig pensjon.

Ny og gammel leder snakker om Fagforbundet Ung

Den ene går av, den andre mønstrer på. Hva har de å si om Fagforbundet Ung nå - og i framtida?

Ny og gammel leder snakker om Fagforbundet Ung

– Skjønner at fagforeningsfradrag har appell i denne salen

Det var en sprudlende blid Vedum som besøkte landsmøtet første dag.

– Er på landsmøtet for noe større enn meg selv

21 år gamle Marte Sofie Thorbjørnsen er landsmøtets yngste delegat, og hun er klar til å innta talerstolen.

Nå får Ung mer innflytelse i Fagforbundet

Fagforbundet Ungs leder, Victoria de Oliveira, jubler etter at Ung vant fram med et forslag om forslags- og møterett i den øverste politiske ledelsen.

Fra 1. januar blir det billigere å være medlem i Fagforbundet

– Når det blir billigere å bli medlem av Fagforbundet mener jeg at vi vil få flere yrkesaktive medlemmer. Det vil gi oss mer tariffmakt og større politisk makt, sier Odd Haldgeir Larsen.

– Vi trenger en sterk fagbevegelse som inkluderer alle

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) og LO-leder Peggy Hessen Følsvik var blant dem som holdt hilsningstaler under åpninga av landsmøtet.

– Ingen andre står i kø for å løfte lønna til de med minst

Mette Nord åpnet Fagforbundets landsmøte med å minne om at det er i arbeidslivet som i samfunnet, at vi er avhengig av hverandre. – Ingen vet vel bedre enn oss hvor fryktelig langt inne det kan sitte å få forståelse for at vi i arbeidslivet er avhengige av hverandre, sa lederen av Fagforbundet.

Endelig er det landsmøte – vi gleder oss!

En lang, demokratisk og særdeles grundig prosess ligger bak alle sakene og temaene som skal opp til avstemning på Fagforbundets landsmøte. Ingen kan beskylde forbundet for å ta lett på prosessen fra forslag til landsmøtet gjør sine vedtak. Det er nå de neste årenes politikk skal skapes.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?