Til hovedinnhold

Fredag 5. mai 2023
Helhetlig forebygging og håndtering av trusler og vold i helse- og omsorgstjenester

05
mai.
2023
09.00 15.00
Vold

Sted
Hausmannsgate 6
Oslo

Arrangør
Fagforbundet Pleie og Omsorg og Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd Oslo

Kontaktperson
Fatmira Maksuti / Habib Sharafaldin
91136794 / 41344454

fatmira.maksuti@fagforbundet061.no / habib@fagforbundet148.no

Helhetlig forebygging og håndtering av trusler og vold i helse- og omsorgstjenester: avmakts- og personorienterte prinsipper

Forskning viser at ansatte i velferdssektoren er særlig utsatte for trusler og vold på arbeidsplassen.
Volden kan komme fra flere kanter og fra flere aktører, men vold fra brukere er mest utbrendt i helse- og omsorgsykeyrkene .  

 

Fagforbundet Pleie og Omsorg og Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd inviterer alle medlemmer til fagseminar med hovedtema om:  Helhetlig forebygging og håndtering av trusler og vold i helse- og omsorgstjenester med foredragsholder Erlend R. Maagerø- Bangstad til å bli bedre kjent med avmakt som forståelse av trusler og vold i helse- og omsorgtjenestene.

Personorientert praksis handler om å ta utgangspunkt i personen, hens ressurser og verdier og hvordan brukeren inngår i en større helhet, både i relasjon til andre – her også iberegnet hjelperne - og i en større samfunnsmessig sammenheng. Personorientert praksis handler også om å legge til rette for selvbestemmelse, samarbeid og medvirkning i utviklingen av helse- og omsorgstjenester. Personorientert praksis henger tett sammen med en annen tilnærming, recoveryorientert praksis, som er særlig kjent innen psykisk helsefeltet.

I seminaret vil Erlend vise hvordan virksom forebygging og håndtering av trusler og vold tar utgangspunkt i avmaktsbaserte forståelser av volden og personorientert praksis. I seminaret vil helhetlig forebygging og håndtering bli belyst gjennom å betrakte egenskaper og symptomer ved brukere som bidrar til trusler og vold mot hjelpere, men også at å rette blikket mot oss selv og hvordan vi tilrettelegger våre tjenester og hvordan vi kommuniserer og behandler brukere.

Om Erlend:
Erlend R. Maagerø-Bangstad har en doktorgrad i person-orientert helsearbeid og jobber til daglig som spesialrådgiver innen psykisk helse i Oslo kommune. Han har forsket på kompetanseutvikling i forebygging og håndtering av trusler blant psykisk helsearbeidere i Oslo kommune. I forskningen fant Erlend og forskerkollegene at de beste og mest kompetente måtene å håndtere trusler og vold på henger sammen med recovery- og personorientert praksis. Forskningen viste også at de mest kompetente praktikerne har sammensatte forståelser og tilpassede måter å tilnærme seg truende og voldelige brukere på.

Frist til påmelding : 02.05.2023

Det blir servert lunsj for deltakerne

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?