Til hovedinnhold

Vil du bli tillitsvalgt?

Er du glad i å snakke med folk, og engasjert i hva som skjer på arbeidsplassen? Vil du bli tillitsvalgt?

02.11.2020 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 09.11.2020

Fagforbundet har rundt 18 000 tillitsvalgte som sammen jobber for lønns- og arbeidsvilkårene til kollegaene sine. De tillitsvalgte er nærmeste kontaktpunkt for Fagforbundets medlemmer på arbeidsplassen. 

Passer du som tillitsvalgt?

Er du opptatt av rettferdighet og liker å følge med på hva som skjer? Kunne du tenke deg å lære mer om arbeidsliv, og liker du å snakke med folk?

Da passer du som tillitsvalgt.

Å være tillitsvalgt er å være litt brysom, tørre å stille spørsmål og å hjelpe kollegaer hvis det skulle være behov for det. 

Til gjengjeld får du et stort lag i ryggen. Fagforbundet har en stor organisasjon som står klart til å støtte deg med opplæring og bistand hvis det er behov for det.

"Folk kjenner meg som hun som bryr seg litt vel mye innimellom. (..) Stort sett handler det om kommunikasjon, det handler om det å tørre å prate med folk." - Hilde von Hafenbrädle Antoniusen, tillitsvalgt på Fjell sykehjem.

Som tillitsvalgt kommer du til å lære mye om arbeidsliv, lover og regler. I tillegg kan du få utfordre deg selv i en ny rolle. Ikke minst så vil du hjelpe til med å gjøre arbeidsplassen bedre for kollegaene dine.

Hvordan bli tillitsvalgt

Det er ikke alle arbeidsplasser som har valgt en tillitsvalgt. Hvis du har lyst å prøve deg, må du bli valgt på et medlemsmøte. 

Etter du er valgt, får du gratis tillitsvalgtopplæring i Fagforbundet. 

 

Se video med noen av våre tillitsvalgte som forteller om sin opplevelse

Les mer om hvordan det er å være tillitsvalgt her

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?