Til hovedinnhold

Fagforbundet lager podkast

Hele laget er Fagforbundets nye ukentlige podkast.

Hele laget er Fagforbundets nye ukentlige podkast. (Foto: Fagforbundet)

Med ukentlige episoder og spennende gjester er målet å inspirere og spre kunnskap til Fagforbundets mange hundretusen medlemmer.

25.04.2024 av Lars Helgerud
Sist oppdatert: 07.05.2024

Podkasten ledes av ingen ringere enn nestleder i Fagforbundet, Helene Skeibrok og informasjonsrådgiver Ingrid Wergeland. De første episodene er allerede ute og ligger i de mest brukte podkast-appene. 

For og med tillitsvalgte og medlemmer 

– Dette skal bli en podkast for hele Fagforbundet, med tillitsvalgte og medlemmer som gjester. Vi er opptatt av å få fram historier fra det virkelige liv og utfordringer som Fagforbundets medlemmer står i, forteller programleder Ingrid Wergeland. 

I de første episodene møter du blant annet Sarah Bashir, som sammen med Fagforbundet Pleie og omsorg i Oslo har hjulpet over 550 medlemmer til større stilling. Du får møte Ken Rogstad, som er en av 184 saksøkere i Stendi 2-saken. Saksøkerne har fått 60 millioner i erstatning etter at Fagforbundet tok saken til retten.

Temaer for tillitsvalgte og medlemmer: ­Helene Skeibrok, Sarah Bashir og Ingrid Wergeland i podkaststudioet. Til høyre i bildet kan du skanne QR-koden direkte til nettsiden og følge lenka til podkasten.
Temaer for tillitsvalgte og medlemmer: ­Helene Skeibrok, Sarah Bashir og Ingrid Wergeland i podkaststudioet. Til høyre i bildet kan du skanne QR-koden direkte til nettsiden og følge lenka til podkasten. (Foto: Lars Helgerud)

Gode historier fra arbeidslivet

I tillegg blir du bedre kjent med Fagforbundets nestleder Helene Skeibrok og får hennes egen historie om hvordan hun sloss for å få større stilling som helsefagarbeider. 

– Det finnes så utrolig mange gode historier vi ønsker å få frem. Alt fra tillitsvalgte som sikrer medlemmene større stilling, klubbledere som kjemper for retten til yrkesskadeerstatning og de som rett og slett passer på at loven blir fulgt. Det er nok av ting å snakke om, det er helt sikkert, forteller den engasjerte programlederen som presiserer at dette skal bli en podkast for Fagforbundets medlemmer. 

Skal speile alle Fagforbundets yrker

Podkasten skal forsøke å speile hele Fagforbundet, med sine 410 000 medlemmer og rundt 200 yrkesgrupper. 

– Vi håper dette kan bli en podkast som treffer mange. Uavhengig av om du jobber med helse, oppvekst, eller som byggdrifter for den saks skyld, sier Helene. 
 
Hvis ikke du har for vane å høre podkast, er dette en fin anledning til å teste! Det er som et radioprogram som kan lastes ned eller strømmes. Podkasten hører du for eksempel på Spotify eller via en podkast-app på smarttelefon.

Podkasten finnes i nær alle podkast-spillere. Søk på «Hele laget», så dukker den opp! Du finner mer informasjon på fagforbundet.no/helelaget.  

Har du tips til gjester eller temaer vi bør ta opp i podkasten, send oss en epost til helelaget@fagforbundet.no. Podkasten spilles inn i Oslo, men gjester kan også delta digitalt. 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?