Til hovedinnhold

Ny tillitsvalgt hos Fagforbundet Innlandet

Ann Kristin Marigård Kjekshus, ny leder av ungdomsutvalget hos Fagforbundet Innlandet

Ann Kristin Marigård Kjekshus, ny leder av ungdomsutvalget hos Fagforbundet Innlandet (Foto: Ann Kristin Marigård Kjekshus)

Etter ufullstendig bemanning av tillitsvalgtstaben hos Fagforbundet Innlandet en tid, grunnet fratredelser som skyldes mammapermisjon - har fylkesstyret på sitt møte mandag 22. april valgt ny leder av ungdomsutvalget for Fagforbundet Innlandet.

23.04.2024 av Annette Rud Jensen
Sist oppdatert: 25.04.2024

Etter fylkesmøtet i Fagforbundet Innlandet i 2023 skjedde det endringer i tillitsvalgtstaben på fylkeskontoret, da daværende valgte opplæringsansvarlig Marte Kravdal bli mamma i perioden, og da av naturlige årsaker søkte om fratredelse fra sitt verv. Siden da har Karianne Aaboen, som ble valgt som regionsekretær på fylkesmøtet - vært konstituert som opplæringsansvarlig – og har dermed praktisert to verv i en periode.

Høsten 2023 ble valgkomiteen satt i gang, for å besette vervene med den bemanningen fylkesmøtet hadde vedtatt. På representantskapsmøtet mars 2024 la dem frem sin innstilling, og innstilte på daværende leder for ungdomsutvalget, Anna Linnea Steen – og hun ble da valgt som ny opplæringsansvarlig. Det ville da si at vi da manglet en leder for ungdomsutvalget, og valgkomiteen fortsatte sitt arbeid med å finne en erstatter for Anna Linnea. Valgkomiteen la så frem sin innstilling for fylkesstyret, og med fullmakt til fylkesstyret fra representantskapsmøtet i mars – ble ny leder for ungdomsutvalget valgt.

Hei! Kan du fortelle hvem du er, hvor gammel du er, og hvor du kommer fra?

Jeg heter Ann Kristin Marigård Kjekshus, men de fleste kaller meg for «AK». Jeg er 28 år gammel og kommer fra Søndre Land Kommune, fra en liten plass kalt Fluberg, men er bosatt på Toten på Ihle sammen med min samboer og sønn.

Så hyggelig, er du i ordinær jobb om dagen, og hva jobber du eventuelt med?

Jeg er utdannet helsefagarbeider, med en spesialisering i rus og psykiatri - og jobber da innenfor helsesektoren. Jeg er også leder for klubb #32 Søndre Land i organisasjonen Drive.

Drive, hva er det?

‍DRIVE er en sosial entreprenør som fremmer tryggere lokalsamfunn gjennom å gi positiv drive og inspirasjon til unge som trenger det mest. ‍Motivasjonen bak DRIVE er å redusere utenforskap, psykiske vansker, kriminalitet, voldelig ekstremisme, trafikkulykker og risikofaktorer for problemutvikling.

Så spennende, hva gjør du ellers med fristiden din, hva er dine interesser og hobbyer?

Mye av fritiden min går først og fremst til å være mamma, bruke tid med familie, venner og dem jeg er glad I. Naturligvis går det også en del tid til Drive, og det passer meg veldig godt da jeg er veldig interessert i motor og bilder. I tillegg liker jeg fotografering, og har et stort hjerte for ungdom og å hjelpe de som trenger det.

Hvorfor er du medlem av Fagforbundet, og hvor lenge har du vært medlem? 

Jeg har vært medlem i Fagforbundet I ca. 9 år, og ble medlem fordi jeg følte meg sett, hørt og inkludert, altså følte jeg meg "hjemme".

Har du hatt tillitsverv tidligere? 

Jeg har vært plasstillitsvalgt på arbeidsplassen i 2020-2022, vara for plasstillitsvalgt på arbeidsplassen 2023-2024, jeg har fra 2021 til per dags dato vært ungdomstillitsvalgt for Fagforbundet Søndre Land, med et frikjøp, i tillegg til at jeg er veileder i grunnkurs i tillitsvalgtskolering for Fagforbundet siden 2022. Og jeg har også sittet i styret i ungdomsutvalget hos Fagforbundet Innlandet siden 2021.

Det er veldig tydelig at du er ei engasjert ung dame, og på fylkesstyrets møte 22. april ble du altså valgt som leder av ungdomsutvalget i Innlandet – og skal straks begynne å jobbe hos oss på fylkeskontoret på Moelv – og vi ser frem til å få besatt vervet så snart som mulig, og så snart det praktiske er på plass. Vet du når du starter i vervet ditt?

Jeg har ordnet det slik med arbeidsgiver, at jeg allerede kan starte i vervet førstkommende mandag, altså mandag 29. april. Men arbeidsgiver sliter med å få dekket opp noen vakter i uke 19, men utover det er jeg klar for å komme i gang med mine nye arbeidsoppgaver fra neste uke.

Hva er dine ambisjoner i ditt nye verv? Hva har du ønsker om å utrette? 

Jeg ønsker å jobbe for økt bevisstheten rundt det å være organisert, og hvor viktig dette er nettopp  for unge personer som dessverre i noen tilfeller er litt sårbare i yrkeslivet. Jeg brenner jo for inkludering og samhold, og har ett håp om å sørge for å ivareta dette også blant unge medlemmer i Innlandet – og tenker at veien til dette er å opprettholde bra aktivitet og sikre godt ungdomsarbeid. Det er også mye politikk for oss unge, og jeg er veldig klar for å ta tak i noen kampsaker for oss, og ikke minst fortsette arbeidet med å ha godt samarbeid på tvers av organisasjoner, og ikke minst med politiske partier.

Hva er det som har motivert deg til å ta på deg verv i Fagforbundet? 

Det som har motivert meg til å ta på meg verv i Fagforbundet er for det første at jeg har en oppriktig interesse og engasjement for dette, fordi jeg har lyst til å bidra og gjøre en god jobb og for å motivere og engasjere andre.

Hva er dine superkrefter, hva er det som gjør at akkurat du er du? 

Mine superkrefter og det som gjør meg til meg er nok at jeg har en stor stå-på-vilje, et veldig godt humør, også vil sikkert noen si at jeg har veldig dårlig humor. Men min aller største superkraft er nok min omsorg og hjerte for andre.

Har du en flause, eller en morsom historie du vil dele med oss? 

Jeg har faktisk en litt flau og morsom historie å fortelle. Det skjedde for ikke så lenge siden da jeg var på et møte hvor noen kom og skulle fortelle oss litt om SoMe og videre utvikling. Jeg satt der og nikket og svarte ja, reiste hjem i full panikk til samboeren min, hvor jeg sa at han måtte sette seg ned med meg den kvelden og lære meg om det nye "programmet" som ALLE brukte og visste hva var, alle unntatt jeg ... Han begynte å le så tårene trillet, og jeg ble selvfølgelig fornærmet. og skjønte ikke hva som var så morsomt før han til slutt klarer å fortelle, at «SoMe» var forkortelsen for Sosiale Medier ... Da fikk vi oss en god latter begge to og et stk rød Ann Kristin, hehe.

Vi i Fagforbundet Innlandet ser frem til at Ann Kristin kommer i gang i vervet sitt innen kort tid, og ønsker henne masse lykke til med hennes nye arbeidsoppgaver og arbeidshverdag. Vi ser også frem til nå å være en fullsatt tillitsvalgtstab på fylkesnivået i Innlandet.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?