Til hovedinnhold

– Skjønner at fagforeningsfradrag har appell i denne salen

Trygve Slagsvold Vedum, leder av Senterpartiet og finansminister.

Trygve Slagsvold Vedum, leder av Senterpartiet og finansminister. (Foto: Werner Juvik)

Det var en sprudlende blid Vedum som besøkte landsmøtet første dag.

17.10.2022 av Martine Grymyr
Sist oppdatert: 21.10.2022

Snaut to uker etter å ha lagt fram regjeringas forslag til statsbudsjett for 2023, troppet finansminister og Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum opp på Fagforbundets landsmøte. Han levnet liten tvil om at regjeringa har hatt vanlige arbeidsfolk i tankene da de satte opp regnestykket.

– Vi må bruke regjeringsmakta til å gjøre det litt bedre og litt tryggere for arbeidsfolk rundt omkring i hele Norge, sa Vedum, og fortsatte:

– Noe av det skumleste med den høye prisveksten vi ser nå er at høy prisvekst er oppskrifta på høy ledighet, og det organiserte Norge er den beste motgiften. Derfor har vi blant annet dobla fagforeningsfradraget.

Vedum la ikke skjul på at han var glad for å bli invitert, og han høstet rungende applause både da han snakket om økt fagforeningfradrag og økt pendlerfradrag.

– Når vi skal gjøre politiske prioriteringer i den tida vi er i, må vi gjøre prioteringer som får forskjellene ned – og ikke opp. Og derfor er det så bra når jeg leser lederartikler som sier at dette er tidenes mest omfordelende budsjett. Det trengs i den tida vi er inne i nå, fortalte Vedum.

 

Se alle saker fra landsmøtet

 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?