Ingen kinostreik - meklingen førte fram

Forhandlingsdelegasjonen til Fagforbundet i meklingen for landsoverenskomst for kinoer, hovedoppgjøret i 2022. F.v.: Pål Skarsbak, Karianne Hansen Heien, Stian Bryde-Erichsen, Sheila Yndestad, Ida Nybroen og Per Georg Andersen

Forhandlingsdelegasjonen til Fagforbundet i meklingen for landsoverenskomst for kinoer, hovedoppgjøret i 2022. F.v.: Pål Skarsbak, Karianne Hansen Heien, Stian Bryde-Erichsen, Sheila Yndestad, Ida Nybroen og Per Georg Andersen (Foto: Ingvild Hunsrød / Fagforbundet)

Fagforbundet og Virke meklet seg fram til en løsning natt til torsdag 16. juni. — Vi er fornøyde med et resultat på fire prosent. Det er et godt resultat sammenlignet med resultatet i frontfaget, sier Karianne Hansen Heien, forhandlingsleder i Fagforbundet.

15.06.2022 av Nils Fredrik Hansen
Sist oppdatert: 16.06.2022

— Det er helt nødvendig steg for å heve lønnsnivået i denne bransjen, som er veldig lavt. Kinoansatte har en gjennomsnittslønn som er bare 74 prosent av en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, sier Fagforbundets forhandlingsleder. - Vi er glade for at arbeidsgiver også ser nødvendigheten av å gjøre noe med dette. 

Les mer om resultatet og nye minstelønnssatser på tariffsidene.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?