Til hovedinnhold

Fare for storstreik i kommunesektoren

Jon-Inge Hagebakken, nestleder Fagforbundet Innlandet

Jon-Inge Hagebakken, nestleder Fagforbundet Innlandet (Foto: Annette Rud)

Fagforbundet tar ut 17 virksomheter i Innlandet hvis partene ikke kommer til enighet 23. mai. Dette vil først og fremst berøre arbeidsgiver, bare i Innlandet vil 1091 streikende medlemmer stå utenfor kommunale bygg fra tirsdag 24. mai ved arbeidsdagens begynnelse hvis konflikten blir en realitet.

18.05.2022 av Jon-Inge Hagebakken
Sist oppdatert: 18.05.2022

Den aller viktigste saken for oss, og våre medlemmer er å redusere lønnsforskjellene mellom vanlige folk, og krever derfor et rettferdig lønnsoppgjør for hele laget. Dette var en sentral sak i valgkampen, hvis lønna mellom ulike grupper fortsetter å øke - bidrar det til større ulikheter i samfunnet. Og hvis vi skal lykkes med å endre noe med forskjells-Norge, må lønnsforskjellene ned. Vårt mål er at alle skal ha en lønn å leve av, og en arbeidstid å leve med. Vi i Fagforbundet Innlandet er ikke i tvil; det er for store lønnsforskjeller i Norge.    

For at ikke lønnsforskjellene skal bli enda større, er det også viktig for Fagforbundet Innlandet at lønnstilleggene kommer som kronetillegg, ikke som prosenttillegg. Dette bidrar til at forskjellene jevnes ut, og vil slå godt ut for kvinner med lave inntekter. Dersom prosenttillegg opprettholdes, vil dette bidra til å øke forskjellene i samfunnet.   

Våre medlemmer jobber i mange ulike yrkesgrupper og på mange forskjellige arbeidsplasser. Fellesnevneren er at alle gjør en solid innsats for fellesskapet. Både assistenten, fagarbeideren og den høyskoleutdannede bør få økt kjøpekraft, for det er laget og ikke enkeltgrupper som holder hjulene i gang. Alle må få en rettferdig lønnsøkning og det må være rom for at eventuelle skjevheter kan rettes opp. I årets lønnsoppgjør trenger vi et løft for hele laget! 

De virksomhetene som vil bli berørt i Innlandet ligger i Elverum (95), Gjøvik (123), Hamar (86), Kongsvinger (18), Lillehammer (37), Nord-Aurdal (16), Ringsaker (167), Sel (31), Stange (81), Tynset (23), Østre Toten (22), Øyer (10) og Fylkeskommunen (382). I klamme er antall medlemmer tatt ut i 1.fase.

Jon-Inge Hagebakken
Nestleder
Fagforbundet Innlandet

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?